Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

Ακυρώθηκε ο διαγωνισμός του 500 γιατρών και νοσηλευτών για τις ΜΕΘ

Health view.gr 
Την ακύρωση του διαγωνισμού για την πρόσληψη 100 γιατρών και 400 νοσηλευτών αποφάσισε σύμφωνα με πληροφορίες του Healthview το ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ χθες βράδυ, μετά το σάλο που δημιουργήθηκε από τις παρεμβάσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας κου Παύλου Πολάκη.

Υπενθυμίζουμε ότι ο κος Πολάκης είχε ζητήσει και είχε πάρει τους φάκελους των υποψηφίων στέλνοντας μετακλητή υπάλληλο από το υπουργείο Υγείας, προτού η επιτροπή ολοκληρώσει το έργο της. Στη συνέχεια ανακοίνωσε ότι εντοπίστηκαν παρατυπίες στα δικαιολογητικά των υποψηφίων και ανήρτησε νέα λίστα επιτυχόντων την οποία μεταβίβασε στον πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ τον κο Γιαννόπουλο.

Σε μία προσπάθεια να αμβλυνθούν οι εντυπώσεις είχε μεταβεί απρόσκλητος, ο ίδιος ο αναπληρωτής υπουργός την περασμένη Τετάρτη που συνεδρίαζε το ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ, προκειμένου να ασκήσει πιέσεις για να μην ακυρωθεί ο διαγωνισμός, όπως είχε διαφανεί ότι θα αποφάσιζε το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Έσπευσε μάλιστα να δηλώσει κατά την έξοδο του από το κτίριο ότι οι σχέσεις του με τον πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ κο Γιαννόπουλο είναι άριστες και αφού είπε μια κρητική μαντινάδα σε δημοσιογράφο, που τον ρώτησε εαν θα παραιτηθεί, έβγαλε ανακοίνωση, η οποία εξεδόθη από το υπουργείο Υγείας σύμφωνα με την οποία θα συνεχιζόταν κανονικά ο διαγωνισμός. Λεπτομέρεια που δε διέφυγε από λίγους, ήταν ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ, δεν επιβεβαίωνε τον υπουργό με αντίστοιχη ανακοίνωση.

Για να καταλήξουμε σήμερα να βρισκόμαστε στο σημείο μηδέν αφού χθες το ΚΕΕΛΠΝΟ αποφάσισε τελικά επαναπροκηρυχθεί ο διαγωνισμός τη στιγμή που οι Μονάδες Εντατικής Νοσηλείας της χώρας εδώ και καιρό υπολειτουργούν χωρίς προσωπικό. Για το θέμα που έχει δημιουργηθεί και λαμβάνει μεγαλύτερες πλέον διαστάσεις και μάλιστα ενδοκυβερνητικές ανακοίνωσε η ΝΔ:

«Μετά την άρνηση του Δ.Σ. του ΚΕΕΛΠΝΟ να υιοθετήσει τον “πίνακα Πολάκη’’ για την αξιολόγηση των ιατρών και την αδυναμία της ορισθείσας επιτροπής ενστάσεων, να τις εξετάσει λόγω μη επικύρωσης του, ο διαγωνισμός βαίνει προς ματαίωση. Την ίδια στιγμή οι Μ.Ε.Θ. υπολειτουργούν, οι πολίτες βιώνουν τις ελλείψεις στα Νοσοκομεία καθημερινά, αλλά ο κ. Πολάκης παραμένει Υπουργός. Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ βλάπτει σοβαρά και την υγεία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου