Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

“Τσουχτερά” μπιλιετάκια στους ασφαλισμένους του ΤΣΑΥ

- Virus.com.gr

Άσχημα ξεκίνησε αυτή η εβδομάδα για τους υγειονομικούς, που ήρθαν αντιμέτωποι με “τσουχτερά” μπιλιετάκια από τον ασφαλιστικό τους φορέα για την αναδρομική πληρωμή εισφορών που αφορούν στην υποχρεωτική τους ένταξη σε ανώτερη ασφαλιστική κλίμακα.

Πιο συγκεκριμένα, η αρμόδια υπηρεσία του Τομέα Υγειονομικών του ΕΤΑΑ (πρώην ΤΣΑΥ) χθες Κυριακή, ανάρτησε στην ιστοσελίδα του Φορέα τα σχετικά ειδοποιητήρια (φωτό αριστερά), τα οποία – σύμφωνα με πληροφορίες – διαφέρουν από ασφαλισμένο σε ασφαλισμένο και φθάνουν ακόμη και τα 2.500 ευρώ. Η υπηρεσία ορίζει ως οριστική ημερομηνία εξόφλησης των εισφορών την 31η Μαρτίου 2016, κάτι το οποίο είναι βέβαιο πως δεν θα τηρηθεί, καθώς υπάρχει πρακτική αδυναμία πληρωμής τους.

Για ένα στυγνό χαράτσι κάνει λόγο – μιλώντας στο Virus – ο αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), Γιάννης Δαγρές:“Πρόκειται για ένα φοροεισπρακτικό μέτρο καθαρά μνημονιακής επινόησης το οποίο καλεί τους ασφαλισμένους του ταμείου να πληρώσουν παραπάνω εισφορές για να έχουν τα ίδια ωφελήματα που είχαν με τις κανονικές εισφορές τους. Πρόκειται, δηλαδή, περί ενός στυγνού χαρατσιού. Οι ασφαλισμένοι του ΤΣΑΥ δεν φταίνε σε τίποτα για τα λεφτά που χάθηκαν στο PSI και στα δομημένα ομόλογα και για όλα τα άλλα που έγιναν σε βάρος των ασφαλιστικών ταμείων”. Υπογραμμίζει, παράλληλα, ότι απαιτείται να γίνει ρύθμιση. “Οι φαρμακοποιοί στην πλειοψηφία τους δεν έχουν τα χρήματα που τους ζητούνται. Είναι προφανές, λοιπόν, ότι χωρίς ρύθμιση το ΤΣΑΥ ελάχιστα έσοδα θα έχει στο τέλος του μήνα” αναφέρει χαρακτηριστικά.

2 σχόλια:

  1. ΠΛΗΡΩΝΕ ΜΑΚΑΚΑ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΕ....ΠΛΗΡΩΝΕ....ΠΛΗΡΩΝΕ
    ΜΙΑ ΛΥΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ .....ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλε μου,ξέρεις πόσους Χασαν και Μαχμούτ πρέπει να ταΐσουν κάθε μέρα;

      Διαγραφή