Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

"Μπλοκάρουν" το κέντρο της Πάτρας την Πέμπτη οι αγρότες με τρακτέρ και αγροτικά οχήματα - Τι αποφάσισαν στη συνέλευση της Κάτω Αχαΐας

ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΩΡΕΣ Ο ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ - ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΗΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ

Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Την απόφαση να κατέβουν στο κέντρο της Πάτρας με τα τρακτές και τα αγροτικά τους έλαβαν στη συνέλευση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας, οι αγρότες στον μπλόκο της Κάτω Αχαίας.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του tempo24.gr, κατά τη συζήτηση που είχαν οι αγρότες που συμμετέχουν στον καθημερινό αποκλεισμό της Πατρών - Πύργου στο ύψος των φαναριών της Αχαγιάς, αποφάσισαν να συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση της Πέμπτης 4 Φεβρουαρίου, ημέρα της πανελλαδικής απεργίας.

Παράλληλα, αποφάσισαν να αυξήσουν τον καθημερινό αποκλεισμό στο συγκεκριμένο μπλόκο από τις 3 στις 4 ώρες, δηλαδή ο δρόμος από την Τρίτη κιόλας θα κλείνει από τις 6 έως και τις 10 το βράδυ.

Επιπλέον, αναλόγως με τις εξελίξεις, όπως τόνισε στο tempo24.gr o Χρήστος Μπεκίρης, μέλος του Συντονιστικού των Αγροτών Δυτικής Αχαίας, σε συνεννόηση με τους υπόλοιπους αγρότες είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε ακόμη πιο σκληρές κινήσεις, όπως τον αποκλεισμό του κόμβου της Βιομηχανικής Περιοχής Πατρών, τα διόδια Ρίου αλλά ακόμα και τη Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου.

Ήδη έχουν αποφασίσει πάντως να συμμετέχουν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πάτρας το μεσημέρι της Τετάρτης και ώρα 3.30 μ.μ. 

Κλειστή κάθε απόγευμα είναι και η Εθνική Οδός Πατρών - Κορίνθου στο ύψος των δύο βενζινάδικων του Αιγίου.

Αιτωλοακαρνανία

Εξάλλου, κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες που βρίσκονται στο μπλόκο του Κεφαλόβρυσου, στην Αιτωλοακαρνανία, με πολύωρο αποκλεισμό της εθνικής οδού Αντιρρίου - Ιωαννίνων.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε, έπειτα από απόφαση της συνέλευσης ο κόμβος Κεφαλόβρυσου θα αποκλειστεί από 10:00 αύριο το πρωί έως 12:00 τα μεσάνυχτα, ενώ, σύμφωνα με την ίδια απόφαση, είναι πιθανός και ο αποκλεισμός των παρακαμπτηρίων οδών.

Ηλεία

Στην Ηλεία ήδη ξεκίνησε μια εβδομάδα φωτιά με αποκορύφωμα την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου. Οι αγρότες σκληραίνουν τη στάση τους, και τα μπλόκα της Μαραθιάς και του Κουρτεσίου στην Ηλεία συνεχίζονται.

Αυξάνουν τους χρόνους αποκλεισμού της εθνικής οδού Πατρών – Πύργου στα δύο μπλόκα και κυρίως στο Κουρτέσι όπου οι εναλλακτικές διαδρομές για τους οδηγούς είναι πολύ περιορισμένες.

Συγκεκριμένα στο Κουρτέσι ο δρόμος κλείνει για τρεις ώρες τουλάχιστον, ενώ μικρότερη είναι η διάρκεια του αποκλεισμού στη Μαραθιά, που ούτως ή άλλως έχει εναλλακτικές διαδρομές για τους οδηγούς είτε από τη Μαραθιά είτε από τα Σαβάλια.

Αυτό το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων θα ισχύσει έως την Τετάρτη. Την Πέμπτη και με αφορμή και την πανελλαδική – πανεργατική απεργία τα πράγματα αλλάζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου