Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Ηλίας Τσέρκης: Επικίνδυνη η πολιτική στην υγεία από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για τους Έλληνες

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου υγείας «Μέτρα για την επιτάχυνση του Κυβερνητικού έργου και άλλες Διατάξεις» όπου μόνο ως επικίνδυνη για την υγεία των Νησιωτών αλλά και των Ελλήνων, μπορεί να χαρακτηριστεί.



Συγκεκριμένα:

* Μεταφέρεται το λειτουργικό κόστος των δημόσιων Μονάδων Υγείας στην Τοπική αυτοδιοίκηση. Αυτό συμβαίνει την στιγμή που η χρηματοδότηση στους δήμους από το κράτος συνεχώς μειώνεται (-60%), το ίδιο και η χρηματοδότηση συνολικά στην Υγεία.

Αποτελεί δημόσια ομολογία της χρεοκοπίας που έχει οδηγήσει η σημερινή Κυβέρνηση το Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Επιβεβαιώνει την προχειρότητα και την ανευθυνότητα, με την οποία επιχειρεί να μεταθέσει τις ευθύνες της η Κεντρική Κυβέρνηση, στις πλάτες της Αυτοδιοίκησης.

* Καταργεί το υποχρεωτικό της θητείας των αγροτικών ιατρών πριν την έναρξη ειδικότητας που μόλις πριν λίγους μήνες άρχιζε να αποδίδει καρπούς. Αυτό αποδεικνύεται από την στελέχωση των περιφερειακών ιατρείων που για αρκετά χρόνια παρέμεναν στα αζήτητα.

* Δημιουργεί 2 νέους θεσμούς, τον «Διαμεσολαβητή Υγείας (Δ.Υ.)» και τον Συντονιστή Υπηρεσιών Υγείας (Σ.Υ.Υ.) για ευάλωτες και ειδικές ομάδες του πληθυσμού. Πρόκειται για μια νέα μορφή μετακλητών υπαλλήλων για να ελέγχουν το έργο των ιατρών, αυξάνοντας παράλληλα τον κομματικό τους στρατό. Αντί να ενεργοποιήσει η κυβέρνηση τα υπάρχοντα συστήματα έλεγχου που υπάρχουν στο δημόσιο σύστημα υγείας, εφευρίσκει νέες μεθόδους διορισμών των δικών της παιδιών.

* Εξαιρεί μη κερδοσκοπικούς φορείς προνοιακού χαρακτήρα από το clawback & Rebate. Να θυμίσουμε πως με την μέθοδο αυτή έχει κατακρεουργήσει όλους τους εργαστηριακούς αυτοαπασχολούμενους ιατρούς. Έμμεσα, δηλαδή, κατηγορεί τον ιδιωτικό τομέα για κατάχρηση εξετάσεων και υπερσυνταγογράφησης, και παράλληλα εξαιρεί το δημόσιο σύστημα υγείας.

Συμπερασματικά, η κυβέρνηση δεν ασχολείται με τα πραγματικά προβλήματα της υγείας, δεν συνδιαλέγεται, είναι απομονωμένη και δημιουργεί δομές με ψηφοθηρικές και μόνο βλέψεις.

Για τον τομέα Υγείας
Της ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου

Ηλίας Ιωαν. Τσέρκης
Παθολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου