Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ: Για τη συμβολική κατάληψη των γραφείων του ΤΣΑΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Για τη συμβολική κατάληψη των γραφείων του ΤΣΑΥ

Συμβολική κατάληψη των γραφείων του ΤΣΑΥ πραγματοποιεί η Επιτροπή Αγώνα Αυτοαπασχολούμενων Υγειονομικών μαζί με υγειονομικούς που συσπειρώνονται στο Π.Α.ΜΕ ενάντια στα νέα αντιασφαλιστικά μέτρα που προωθεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Mέτρα που αποτελούν πραγματικό οδοστρωτήρα για όλους τους εργαζόμενους, συνταξιούχους, τους επιστήμονες υγείας, μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους και έρχονται να προστεθούν στους αντιασφαλιστικούς νόμους των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που πλέον μονιμοποιούνται. 
Καλούμε όλους τους επιστήμονες υγείας, όλες τις λαϊκές οικογένειες να μη ξεγελαστούν από τα κυβερνητικά ψέματα για δήθεν «σωτηρία του Ασφαλιστικού και κοινωνική δικαιοσύνη».

Είναι φανερό ότι ο πραγματικός στόχος της κυβέρνησης είναι η πλήρης εφαρμογή της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ανταποδοτικότητα στην κοινωνική ασφάλιση. Δηλαδή η μεγαλοεργοδοσία και το κράτος να απαλλαγούν απ’ την ευθύνη και τη δαπάνη για την κοινωνική ασφάλιση, να μεταφερθεί στις πλάτες του κάθε ασφαλισμένου. Η ανταποδοτικότητα είναι άμεσα συνδεδεμένη, σε τελευταία ανάλυση, με την αυτοχρηματοδότηση των ταμείων απ’ τους εργαζόμενους που με τις αναλογιστικές μελέτες, μεταφράζεται σε συνεχείς μειώσεις των συντάξεων και σε συνεχείς αυξήσεις των εισφορών για να «βγαίνει» το ταμείο.
Γι΄αυτό τα κυβερνητικά σχέδια προβλέπουν:
●  νέες σημαντικές περικοπές στις συντάξεις για όλους.
● Κάθε χρόνος ανεργίας ή ελαττωμένου εισοδήματος μεταφράζεται σε ακόμα μικρότερη τελική σύνταξη.
● Επιβάλλει νέες εξωπραγματικές αυξήσεις των ασφαλιστικών εισφορών που μπορεί να φθάσουν και στο διπλασιασμό τους.
● Ολοκληρώνεται η εγκληματική κλοπή των αποθεματικών του ΤΣΑΥ μετά το τζογάρισμα στο χρηματιστήριο, τα ομόλογα και το κούρεμα του PSI. Προβλέπεται  συνένωση όλων των ταμείων σε ένα προκειμένου να ενοποιηθούν προς τα κάτω οι παροχές σε όλους και «αξιοποίηση» των αποθεματικών και της περιουσίας των ταμείων από μια νέα εταιρία που θα συσταθεί. Προδιαγράφει δηλαδή την πλήρη απώλεια των αποθεματικών, που θα οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερη συμπίεση στις συντάξεις και σε αυξήσεις στις εισφορές τα επόμενα χρόνια, αφού ο πυλώνας των αποθεματικών θα χαθεί.
Χαμένοι θα είμαστε όλοι εμείς και κερδισμένοι οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι από την προώθηση της ανταποδοτικής λειτουργίας της κοινωνικής ασφάλισης γιατί μειώνεται το λεγόμενο «μη μισθολογικό κόστος». Συγχρόνως η πλειοψηφία των αυτοαπασχολουμένων επιστημόνων υγείας με χαμηλά εισοδήματα θα οδηγηθούν στον εξοβελισμό τους από το επάγγελμα με τις εισφορολεηλασίες, τις φοροληστίες και τη μη απόδοση των αποζημιώσεων από τον ΕΟΠΥΥ. Η ελάχιστη αύξηση των εργοδοτικών εισφορών, συνοδεύεται από νέες μεγάλες επιδοτήσεις, φοροαπαλλαγές και άνοιγμα νέων πεδίων κερδοφορίας στον τομέα της ιδιωτικής ασφάλισης και συνολικά στους επιχειρηματικούς ομίλους.
Αυτή είναι η ουσία της κυβερνητικής επίθεσης. Γι’ αυτό παρόμοια αντιασφαλιστικά μέτρα εφαρμόζονται διαχρονικά, σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είτε έχουν μεγάλο χρέος, είτε όχι. Είτε έχουν Μνημόνιο, είτε όχι. Είτε έχουν Ευρώ, είτε έχουν διατηρήσει το εθνικό τους νόμισμα.

Από αυτή την άποψη είναι χαρακτηριστικές οι τεράστιες ευθύνες των ηγεσιών – πλειοψηφιών σε ιατρικούς οδοντιατρικούς κα φαρμακευτικούς συλλόγους.
● Αποδέχονται το ανταποδοτικό κεφαλαιοποιητικό σύστημα, που αποτελεί και τον κεντρικό πυρήνα του νομοσχεδίου της κυβέρνησης ενώ ασκούν ανώδυνη κριτική χαρακτηρίζοντας το νομοσχέδιο «αντιαναπτυξιακό» προτρέποντας σε ακόμα πιο επιθετική πολιτική για τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.
● Συμφωνούν με τη σύνδεση εισφορών με το εισόδημα και των παροχών – συντάξεων με τις εισφορές. Παράλληλα προτείνουν οι ασφαλιστικές εισφορές και να κινούνται στα επίπεδα του «ευρωπαϊκού μέσου όρου» και να υπάρχει ανώτερο πλαφόν. Απεμπολούν τις κρατικές οφειλές στο ταμείο και από την άλλη προβάλουν ως λύση το μοντέλο ταμείου αυτοασφαλιζόμενων – επαγγελματικό ταμείο.
Παίζουν το παιχνίδι της κυβέρνησης σε βάρος των μισθωτών και αυτοαπασχολουμένων υγειονομικών, όταν αποδέχονται το διάλογο με τεχνικούς συμβούλους του υπουργείου» με αίτημα όχι την απόσυρση του νομοσχεδίου, αλλά κάποιων «επίμαχων διατάξεων». 
Μας καλούν δήθεν σε αγώνα (η ηγεσία του ΠΙΣ) με την «Αποχή των ιατρών από «γραφειοκρατικές υποχρεώσεις» και το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. Δεν αποτελούν μορφή πάλης να πληρώνονται από τον ασθενή και να αρνούνται να παρέχουν επιστημονικές υπηρεσίες. Είναι επικίνδυνη και αντιεπιστημονική η λογική που λέει ότι δεν είναι ιατρική πράξη η συνταγογράφηση, ότι είναι «γραφειοκρατική δουλειά» η χορήγηση ιατρικής γνωμάτευσης, πιστοποιητικού ή η συμμετοχή σε επιτροπές…
Καλούμε τους γιατρούς να γυρίσουν την πλάτη τους σε αυτές τις μορφές, να κλείσουμε τα ιατρεία τις μέρες που ο ΠΙΣ καλεί σε «επικοινωνιακά τρικ» που εξυπηρετούν πρακτικά μόνο την κυβέρνηση.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ και ΘΑ υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας!
Απέναντι στον αντιλαϊκό οδοστρωτήρα, μοναδικός δρόμος είναι να οργανώσουμε την αντεπίθεσή μας. Η αντιλαϊκή επίθεση αφορά το σύνολο των λαϊκών οικογενειών. Γι’ αυτό και ο αγώνας μας, για να έχει αποτελέσματα, θα δοθεί μαζί με τα εργατικά και συνταξιουχικά σωματεία και τις Λαϊκές Επιτροπές κάθε περιοχής, τους σπουδαστές των σχολών υγείας, τους φορείς των αναπήρων.
Συμμετέχουμε σε όλες τις κινητοποιήσεις και τις απεργιακές μάχες συμπορευόμενοι με τα ταξικά σωματεία, το ΠΑΜΕ και άλλους ριζοσπαστικούς φορείς των αυτοαπασχολουμένων και του λαϊκού κινήματος. Επίσης συμμετέχουμε και σε άλλες αγωνιστικές πρωτοβουλίες που έχουν αποφασιστεί μέσα από συλλογικές μαζικές διαδικασίες των επιστημονικών συλλόγων μας μαζικοποιώντας και δυναμώνοντας το συνεπές ρεύμα μέσα από την Επιτροπή Αγώνα αυτοαπασχολουμένων υγειονομικών.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
·       Να αποσυρθεί ΤΩΡΑ το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο
·       Να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Άμεση μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, άμεση επαναφορά των απωλειών στις συντάξεις και αυξήσεις με βάση τις σύγχρονες ανάγκες.
·       Πλήρης κάλυψη από το κράτος των κλεμμένων αποθεματικών των ταμείων μας.
·       Αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας-Πρόνοιας, με πλήρη κρατική χρηματοδότηση.
ΟΛΟΙ στη Γενική Απεργία στις 4 Φλεβάρη
και στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 23 Γενάρη στην ΟΜΟΝΟΙΑ 10:30 π.μ.


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου