Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

Νεκρώνουν αύριο Ιδιωτικός και Δημόσιος τομέας – «Ντου αγροτών με τρακτέρ στην Πάτρα - Κλειστά εμπορικά, βιοτεχνίες – Δεμένα τα πλοία



Πλατεία Γεωργίου και Εργατικό Κέντρο Πάτρας – στις 10.00 και 10.30 το πρωϊ) θα αποτελέσουν τα σημεία αναφοράς για αύριο Πέμπτη των κινητοποιήσεων που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στον Ιδιωτικό, Δημόσιος, Ευρύτερο Δημόσιο τομέα, αγρότες, ελεύθεροι επαγγελματίες , ναυτικοί , ιδιοκτήτες και οδηγοί λεωφορείων και φορτηγών , βενζινοπώλες , τεχνικοί, γιατροί, δικηγόροι και ναυτεργάτες, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας η οποία πραγματοποιείται ενάντια στο ασφαλιστικό και το φορολογικό. http://www.contraseolous.gr/

Η πρωτεύουσα της Δυτικής Ελλάδας αναμένεται να νεκρώσει καθώς όλο το φάσμα των εργαζομένων , σε ιδιωτικό και δημόσιο και των αυτοαπασχολούμενων αναμένεται να συμμετάσχει στην απεργία ενώ δυναμική θα είναι και η συμμετοχή των αγροτών της Κάτω Αχαγιάς οι οποίοι αποφάσισαν να έρθουν στην Πάτρα και να συμμετάσχουν στην πορεία με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα.

ΑΔΕΔΥ Αχαΐας: Κάλεσμα συμμετοχής

Να συμμετάσχουν στην απεργία της Πέμπτης και στο συλλαλητήριο και πορεία του Εργατικού Κέντρου, στις 10.30 το πρωί, καλεί τους Πατρινούς, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Αχαίας

«Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το 2016 θα είναι μια ιδιαίτερα κρίσιμη χρονιά για τους εργαζόμενους και τα πλατιά λαϊκά στρώματα, καθώς συνεχίζεται και από την συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α –ΑΝ.ΕΛ. η εφαρμογή των βάρβαρων, μνημονιακών και νεοφιλελεύθερων πολιτικών της λιτότητας, της ανεργίας, της εσωτερικής υποτίμησης και της περικοπής κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων.

Παράλληλα συνεχίζεται – τονίζεται μεταξύ άλλων σε σχετική ανακοίνωση – το καθεστώς της επιτροπείας της χώρα μας από τους δανειστές και έτσι, μετά τη ψήφιση του 3ου μνημονίου, κανένα νομοσχέδιο δεν μπορεί να προωθηθεί και να ψηφιστεί στη βουλή χωρίς την έγκριση των δανειστών, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ!

Α ΕΛΜΕ Αχαϊας

Λαικός ξεσηκωμός για το ασφαλιστικό

Το κυβερνητικό σχέδιο για το ασφαλιστικό αποτελεί ένα βαθιά αντιλαϊκό νομοσχέδιο, το οποίο δεν πρέπει να επιτρέψουμε να περάσει», τονίζει η Α ΕΛΜΕ Αχαϊας, στην ανακοίνωση με την οποία ζητά από τα μέλη της την Πέμπτη το πρωί να βρίσκονται μαζικά στο Εργατικό Κέντρο, δίνοντας δυναμικό παρόν στην 24ωρη απεργία.

Παρών στην απεργία της Πέμπτης ο Σύλλογος Εστίασης & Αναψυχής Ν. Αχαΐας

Με μια μόνιμη επιτροπή συντονισμού όλων των κλάδων που θίγονται από το ασφαλιστικό θα συμμετάσχει ο Σύλλογος Εστίασης & Αναψυχής του Ν. Αχαΐας (ΣΚΕΑΝΑ), στην απεργία της Πέμπτης, ο οποίος σε ανακοίνωσή του σημειώνει:

Ο Σύλλογός μας παρακολουθεί στενά την εξέλιξη της πολιτικής κατάστασης που φέρνει συνέχεια επώδυνα μέτρα, αφουγκράζεται τις δυσκολίες, τα προβλήματα, τις ανησυχίες και το οικονομικό αδιέξοδο που έχουν περιέλθει οι περισσότερες από τις επιχειρήσεις του κλάδου μας.

Το ΕΕΤΕΜ Αχαϊας συμμετέχει στην απεργία

Κάλεσμα για συμμετοχή στην κινητοποίηση της Πέμπτης 4ης Φεβρουαρίου απευθύνει το Νομαρχιακό Τμήμα ΕΕΤΕΜ Αχαϊας.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «με ομόφωνη απόφαση στην χθεσινή συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής του Νομαρχιακού Τμήματος Ε.Ε.Τ.Ε.Μ. Αχαϊας, συμμετέχουμε ενεργά την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016 στην απεργία, με πανό.

Πάτρα: Κλειστά καταστήματα-επιχειρήσεις την Πέμπτη

Ακινητοποιημένα και τα ταξί

Η ΟΕΒΕΣΝΑ υλοποιώντας αποφάσεις τόσο του Διοικητικού Συμβουλίου της όσο και της διευρυμένης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, και σε κοινή πορεία με τη ΓΣΕΒΕΕ και τους άλλους κοινωνικούς εταίρους –φορείς και επιστημονικούς κλάδους, εργαζόμενους κλπ. ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ στην απεργιακή κινητοποίηση που έχει εξαγγελθεί για την ΠΕΜΠΤΗ 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016 σε πανελλαδικό επίπεδο.

Αποκλεισμός του Δικαστικού Μεγάρου από τους Δικηγόρους την Πέμπτη

Τις δυναμικές τους κινητοποιήσεις ενάντια στο νομοσχέδιο του Ασφαλιστικού συνεχίζουν όλοι οι επιστημονικοί φορείς της Πάτρας, ανάμεσά τους και οι Δικηγόροι.

Στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη γενική απεργία – συλλαλητήριο και στην Αχαϊκή πρωτεύουσα.

Με πρωτοβουλία του Δικηγορικού Συλλόγου Πάτρας θα λάβει χώρα συμβολικός αποκλεισμός του Δικαστικού Μεγάρου Πατρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου