Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

Ασφαλιστικό: Γιατροί & επιστημονικοί φορείς αποσύρονται από τον διάλογο - Θέλουμε τα στοιχεία που δίνουν στους δανειστές



Σταματούν τον διάλογο με τα στελέχη της κυβέρνησης και τον υπουργό Εργασίας, κ. Γ. Κατρούγκαλο, οι επιστημονικοί φορείς για το θέμα του ασφαλιστικού, εκτιμώντας ότι αυτός είναι προσχηματικός και ουσιαστικά δεν οδηγεί σε βελτιώσεις. 

Αυτό αποφάσισαν την Τρίτη οι εκπρόσωποι των επιστημονικών φορέων, οι οποίοι συνεδρίασαν. Όπως δηλώνει στο onMed ο πρόεδρος του ΠΙΣ, κ. Μιχάλης Βλασταράκος, ζητάμε από την κυβέρνηση μία αναλογιστική μελέτη και συγκεκριμένα ποσοτικά στοιχεία που θα αποδεικνύεται η βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος, τα στοιχεία δηλαδή εκείνα που δίνει στους δανειστές. Μόνο έτσι θα επανέλθουμε και πάλι στον διάλογο. 
Πρόκειται για μία μεγάλη απόφαση από πλευράς φορέων, καθώς όλοι γνωρίζουν ότι χωρίς την ολοκλήρωση του ασφαλιστικού δεν μπορεί να γίνει η αξιολόγηση και χωρίς αξιολόγηση δεν μπορεί να ανοίξει η πόρτα της ρευστότητας και άρα της ανάπτυξης. Τα πάντα ουσιαστικά θα κριθούν από την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.

Ο κ. Βλασταράκος επαναλαμβάνει για πολλοστή φορά ότι οι ρυθμίσεις του ασφαλιστικού χτυπούν δραματικά όλους τους κλάδους και κυρίως τους νέους γιατρούς και ελεύθερους επαγγελματίες, ενώ ανοίγουν τον δρόμο για την μαύρη εργασία και την μετανάστευση. Δημιουργείται χωρίς περιστροφές, όπως έχουμε τονίσει πολλές φορές, ένας τόπος συνταξιούχων, όπως σημειώνει. Ο πρόεδρος του ΠΙΣ εκφράζει ακόμη τον φόβο του ότι δεν αποκλείεται σε βάθος χρόνου να μειωθούν οι κύριες συντάξεις, ενώ οι ρυθμίσεις του ασφαλιστικού οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε κατασχέσεις ιατρείων, ακινήτων κ.λπ.

Ο ΠΙΣ, μαζί με όλους τους επιστημονικούς φορείς και κλάδους, συμμετέχει την Πέμπτη στην γενική απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Επίσης, συνεδριάζει την Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου, το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου εν όψει της Γενικής Συνέλευσης των Προέδρων και εκπροσώπων των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου.

Στο ΔΣ αναμένεται να συζητηθούν όλα τα θέματα που απασχολούν το σύνολο των ιατρών της χώρας και ειδικότερα το ασφαλιστικό, η περίθαλψη των πολιτών, η λειτουργία του ΕΟΠΥΥ και η ιατρική εκπαίδευση.

Εν τω μεταξύ, οι γιατροί όλης της χώρας απέχουν και σήμερα από την Ηλεκτρoνική Συνταγογράφηση (απείχαν την 1η Φεβρουαρίου, ενώ απέχουν και αύριο κατά την διάρκεια της απεργίας), ως μία ύστατη αντίσταση απέναντι στο προσχέδιο του ασφαλιστικού.

Χθες, ο κλάδος των φυσικοθεραπευτών χρησιμοποίησε πολύ σκληρή γλώσσα για να περιγράψει τις ρυθμίσεις του ασφαλιστικού, καταγγέλλοντας «τις αρρωστημένες σκέψεις και προτάσεις που μόνο κακό κάνουν στον έντιμο ελευθεροεπαγγελματία και τελικά καταστρέφουν οριστικά τον παραγωγικό ιστό και γκρεμίζουν από τα θεμέλια την ίδια τη χώρα», όπως επεσήμανε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου