Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΣΠατρών: Ασφαλιστικό: "Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντες"

Παρακολουθούμε με αγανάκτηση την ανένδοτη στάση της κυβέρνησης απέναντι στο γενικευμένο κύμα συλλογικής αντίδρασης κατά του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου. 

Η ευθύνη όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων είναι πολύ μεγάλη για τα συστηματικά λάθη, παραλείψεις και τα σκάνδαλα που οδήγησαν το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας σε αδιέξοδη κατάσταση. 

Εντούτοις, η παρούσα κυβερνητική πολιτική:

· Αρνείται να συνειδητοποιήσει ότι το ασφαλιστικό δεν μπορεί να σωθεί, θυσιάζοντας την παραγωγική οικονομία και εκτοξεύοντας την ανεργία στη χώρα μας. 

· Αρνείται να αντιληφθεί ότι με το νέο ασφαλιστικό, ανοίγει διάπλατα τις πόρτες μαζικής εξόδου από τη χώρα, εξειδικευμένου επιστημονικού δυναμικού και επιχειρηματικού κεφαλαίου, αποδυναμώνοντας την ανάπτυξη της χώρας.

· Συνεχίζει να επιχορηγεί τα ευγενή ταμεία με προνομιακούς όρους και να εξυπηρετεί μικροπολιτικές σκοπιμότητες εις βάρος των στρατιών των νεόπτωχων εξαθλιωμένων πολιτών της χώρας.

· Θυσιάζει τις επόμενες γενεές, ξέροντας ότι είναι αναπόφευκτη η κατάρρευση του συστήματος λόγω μαζικής εισφοροδιαφυγής και φοροδιαφυγής.

· Φαλκιδεύει θεμελιωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα και θυσιάζει ασφαλιστικές και προνοιακές παροχές.

· Χρησιμοποιεί επικοινωνιακά τεχνάσματα ταξικής και επαγγελματικής στοχοποίησης, προσπαθώντας να θολώσει την πραγματικότητα. 

Εμείς επιμένουμε:

ΟΧΙ στην επιστημονική ανεργία και απαξίωση

ΟΧΙ στον εισφοροδοτικό διωγμό των ελεύθερων επαγγελματιών

ΝΑΙ στην ισότιμη ασφαλιστική αντιμετώπιση

Κοινωνικό διάλογο στο ασφαλιστικό από μηδενική βάση.


Η Πρόεδρος          Ο Αντιπρόεδρος        Ο Γραμματέας

Άννα Μαστοράκου Γεώργιος Σκρουμπής Γεώργιος Πατριαρχέας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου