Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

Ελλείψεις και σε βηματοδότες στα δημόσια νοσοκομεία

Από Μαρία Τσιλιμιγκάκη - iatropedia

Η μη ενεργοποίηση της διαδικασίας των κεντρικών διαγωνισμών για τις προμήθειες των δημόσιων νοσοκομείων σε συνδυασμό με τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει οι εξευτελιστικές τιμές του Παρατηρητηρίου Τιμών, έχουν οδηγήσει σε επικίνδυνη, οριακή κατάσταση τα δημόσια νοσοκομεία που έχουν ελλείψεις σε βασικά υγειονομικά υλικά, όπως είναι οι σύρριγγες για τις οποίες το Iatropedia.gr δημοσίευσε χθες αποκλειστικό θέμα, αλλά και για τους βηματοδότες.

Στο "Τζάνειο" νοσοκομείο Πειραιά έχουν σε εκκρεμότητα αντικαταστάσεις βηματοδοτών από τον περασμένο Νοέμβριο δεδομένων των πολύ χαμηλών του Παρατηρητηρίου που δεν συμφέρουν το σύνολο σχεδόν των εταιριών οι οποίες προμηθεύουν αυτά τα υλικά...
Αυτό που έχει συμβεί, είναι ότι σε μεμονωμένο διαγωνισμό που έκανε το ΠΑΓΝΗ (Ηράκλειο Κρήτης) βρέθηκε τελικά μια προμηθεύτρια εταιρεία που έδωσε βηματοδότες σε εξευτελιστική τιμή και έκτοτε η τιμή αυτή μπήκε ως τιμή αναφοράς στο Παρατηρητήριο Τιμών και δεν αλλάζει... Στο ΠΑΓΝΗ όμως, μην ξεχνάμε ότι δραστηριοποιείται ο παγκοσμίου φήμης και σεβασμού καθηγητής Καρδιολογίας Παναγιώτης Βάρδας, που έχει διατελέσει και πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας, και είναι πολύ πιθανό -χωρίς να είμαστε απόλυτα σίγουροι γι΄αυτό- ότι για χάρη του και από σεβασμό στο πρόσωπό του δόθηκαν τόσο φθηνά οι βηματοδότες. Αυτό δεν σημαίνει ότι η ίδια ή άλλες εταιρίες μπορούν να πωλούν συνεχώς στην ίδια τιμή τα προϊόντα τους σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας...

Το iatropedia είχε αναδείξει το θέμα και τον περασμένο Δεκέμβριο όταν αποκάλυψε τις ελλείψεις σε βηματοδότες και στο Κοργιαλένειο -Μπενάκειο (Ερυθρός). Το θέμα αυτό μπορείτε να το διαβάσετε εδώ.

Πάντως διαγωνισμοί έχουν προγραμματιστεί για το επόμενο διάστημα αλλά είναι μεμονωμένοι, όπως αυτός στο "Τζάνειο", και δεν αναμένεται να έχουν και πολύ καλή ...τύχη. Κάτι πρέπει να γίνει αδιαμφισβήτητα με το Παρατηρητήριο Τιμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου