Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

“Γραμμή” καταγγελιών για τις ΜΕΘ


Δέκτης παραπόνων γίνεται καθημερινά ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), για ασθενείς που η ζωή τους βρίσκεται σε κίνδυνο λόγω ανεπάρκειας κλινών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση μιας μοναχής από την Ιερά Μονή Προφήτου Ηλίου Παρνασσίδος, η οποία προσβλήθηκε από τον ιό της γρίπης και κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά της σε ΜΕΘ, προκειμένου να παραμείνει στην ζωή. Όπως αναφέρει ο ΙΣΑ δυστυχώς δεν βρέθηκε κανένα άδειο κρεβάτι ΜΕΘ σε δημόσιο νοσοκομείο, με αποτέλεσμα η ασθενής να μεταφερθεί στην Ιδιωτική Κλινική «ΥΓΕΙΑ», χωρίς μάλιστα να υφίσταται πλέον δυνατότητα μεταφοράς της σε νοσοκομείο του ΕΣΥ, λόγω επιδείνωσης της κατάστασής της.

Θεωρώντας πως η κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία με τις αναμονές είναι εξαιρετικά σοβαρή, ο ΙΣΑ ενεργοποιεί Γραμμή Καταγγελιών, στην οποία οι πολίτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα με την μεταφορά ή εισαγωγή σε ΜΕΘ, θα μπορούν να καλούν προκειμένου να αναφέρουν τις σχετικές δυσλειτουργίες. H τηλεφωνική γραμμή είναι η 213-0117372 και θα λειτουργεί καθημερινά από τις 10 π.μ έως τις 2 μ.μ. Ο ΙΣΑ με τη σειρά του προτίθεται να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια επίλυσης των σχετικών προβλημάτων, προβαίνοντας ταυτόχρονα στην κοινοποίηση των εν λόγω αναφορών στον Υπουργό Υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου