Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ: ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΖΑΡΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΜΑΣ!

ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ''NAI-NΕKOYΣ'' ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΕΝΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ 

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΣΧΕΡΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΕΚΤΡΩΜΑΤΟΣ 

Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε απερίφραστα την άθλια μεθόδευση της ηγεσίας των επιστημονικών φορέων προκειμένου να υπονομεύσουν τον αγώνα του κόσμου των ελεύθερων επαγγελμάτων και όλης της κοινωνίας ενάντια στο νομοσχέδιο-ταφόπλακα τα κοινωνικής ασφάλισης. Προτού καν σπεύσουν στο τραπέζι του «διαλόγου» με την κυβέρνηση Τσίπρα, οι δήθεν εκπρόσωποι του ΔΣΑ και των λοιπών επιστημονικών φορέων είχαν ήδη επεξεργαστεί προτάσεις συμβιβασμού με το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο. 

Εδώ και έναν περίπου μήνα ο δικηγορικός κόσμος αλλά και σύσσωμος ο κόσμος των ελεύθερων επαγγελμάτων δίνει έναν μεγάλο αγώνα ενάντια στα σχέδια διάλυσης της κοινωνικής ασφάλισης και εξόντωσης των εργαζομένων. Ο αγώνας αυτός ορθώθηκε εξαρχής ενάντια στο σύνολο των προτεινομένων αλλαγών που στοχεύουν απροκάλυπτα στη βίαιη εξώθηση της πλειοψηφίας των δικηγόρων και λοιπών επαγγελματιών από τη δουλειά. Εξάλλου, προχωρήσαμε στην κλιμάκωση των κινητοποιήσεών μας με αποχή διαρκείας καθώς είναι κάτι περισσότερο από προφανές ότι στον αγώνα μας αυτό θα νικήσουμε μέσα από την ανοιχτή σύγκρουση με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, που προκλητικά επιχειρεί να πλασάρει τη «θηλιά» που μας κρεμά στο λαιμό ως δήθεν σανίδα σωτηρίας για τα χαμηλότερα εισοδήματα, αλλά και ενάντια τους κάθε λογής μηχανισμούς των δανειστών, ΕΕ και ΔΝΤ, που ενορχηστρώνουν την «αποτελεσματική» εφαρμογή και το βάθεμα της διάλυσης της κοινωνικής ασφάλισης. 

Ωστόσο, τη στιγμή που βρισκόμαστε στην κλιμάκωση του αγώνα μας με την μαζικότατη συμμετοχή χιλιάδων συναδέλφων στις διαδηλώσεις και κινητοποιήσεις, η ηγεσία του ΔΣΑ και οι εκπρόσωποι των λοιπών επιστημονικών φορέων, επιχειρούν με υπόγειες μεθοδεύσεις να κλείσουν πρόωρα τις κινητοποιήσεις προδιαγράφοντας την ήττα. Έτσι, ήρθε στο φως ένα ανεπίσημο έγγραφο (non paper) με τίτλο «Θέματα προς συζήτηση στο διάλογο με το Υπουργείο» και με ημερομηνία 15.1.2016, ενόψει δηλαδή της συνάντησης των «εκπροσώπων» μας με τον πρωθυπουργό προκειμένου να βρεθεί μια λύση «συμβιβασμού» με τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς. Στο κείμενο αυτό επισημαίνεται ότι: 

«Το παρόν κείμενο αποτελεί σχέδιο προτάσεων – σκέψεων των επιστημονικών φορέων, που αναπτύχθηκαν κατά τη συνάντησή τους την Παρασκευή 15.1.2016. Επ’ αυτών πρέπει να πάρουμε θέση ενόψει της συνάντησης που έχει προγραμματισθεί τη Δευτέρα 18.1.2016 μεταξύ του υπουργείου και εκπροσώπων των φορέων, ώστε να εμφανισθούν οι φορείς, κατά το δυνατόν, με κοινές θέσεις και αντιπροτάσεις επί των προτάσεων του υπουργείου». 

Το περιεχόμενο του κειμένου αποκαλύπτει τις διαθέσεις της ηγεσίας των επιστημονικών φορέων για κατάληξη σε έναν υποτιθέμενο συμβιβασμό, ο οποίος στην ουσία θα συνιστά προσχώρηση στους βασικούς άξονες του κυβερνητικού νομοσχεδίου. Έτσι, οι προτάσεις που υπέβαλλαν προς τον πρωθυπουργό περιλαμβάνουν την κατ’ ουσίαν αποδοχή της διάλυσης του ΕΤΑΑ και της συγκρότησης ενός ενιαίου ταμείου και τη βασική λογική του νομοσχεδίου για τον υπολογισμό των εισφορών. 

Ανεξάρτητα όμως από το περιεχόμενο των όποιων προτάσεων, είναι προφανές ότι η ίδια η κίνηση της υποβολής δήθεν βελτιωτικών προτάσεων για «αμοιβαία αποδεκτή λύση» και μάλιστα εν κρυπτώ, επιχειρεί ευθέως να διασπάσει το μέτωπο του αγώνα μας. 

Το παραπάνω έγγραφο αποτελεί απαράδεκτη μεθόδευση σε βάρος δεκάδων χιλιάδων εργαζόμενων των επιστημονικών κλάδων και ανοιχτή υπονόμευση του αγώνα μας. Αποτελεί ακόμη μια απόδειξη ότι οι διακηρύξεις της ηγεσίας των επιστημονικών φορέων δεν είναι παρά μια προσπάθεια να διαχειριστούν τη βούληση κόσμου των ελεύθερων επαγγελμάτων να αγωνιστεί μέχρι τέλους για τη διεκδίκηση της ζωής του και στοιχειώδους επαγγελματικής αξιοπρέπειας ενάντια στο νομοσχέδιο έκτρωμα. 

Αυτές οι προτάσεις δεν εκφράζουν τη διακηρυγμένη θέση του αγωνιζόμενου δικηγορικού και επιστημονικού κόσμου για συνολική απόρριψη των εξοντωτικών ρυθμίσεων. Πολλώ δε μάλλον, αυτοί οι «κύριοι» δεν εκπροσωπούν το αγωνιζόμενο σώμα των δικηγόρων, αντίθετα διαλέγουν ξεκάθαρα πλευρά. Την ίδια πλευρά που υπηρετούν όλα τα χρόνια της μνημονικής διάλυσης των κατακτήσεων των εργαζόμενων και της κοινωνίας με αποκορύφωμα την απροκάλυπτη και πραξικοπηματική στήριξη της καμπάνιας του ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ στο δημοψήφισμα, μέχρις ότου σταθούν δήθεν έκπληκτοι απέναντι στη διάλυση του δικηγορικού επαγγέλματος στο πλαίσιο του τρίτου μνημονίου! 

Είναι προφανές, ότι η τύχη του αγώνα ζωής και επιβίωσης που δίνουμε δεν μπορεί να αφεθεί στα χέρια του ΔΣ, των μεγάλων Συλλόγων και της Ολομέλειας των Προέδρων. Αντίθετα, είναι επιτακτική η ανάγκη να πάρουμε οι συνάδελφοι την υπόθεση στα χέρια μας συγκροτώντας ένα πλαίσιο ανυποχώρητης πάλης με τη συμμετοχή όλων, μέσα από την άμεση σύγκληση και πραγματοποίηση Γενικής Συνέλευσης στο ΔΣΑ και σε όλους τους Συλλόγους με τη μαζική συμμετοχή αυτών που καταστρέφονται, των αυτοαπασχολούμενων, των νέων, των ασκουμένων δικηγόρων. 

-Καμία διαπραγμάτευση- Κανένα παζάρι για το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο. Άμεση και συνολική απόσυρση 

- Άμεση σύγκληση Γενική Συνέλευσης του ΔΣΑ για το συντονισμό και την οργάνωση της πάλης μας  

- Μαζική συμμετοχή στη Γενική Απεργία της 4/2 και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και διαδηλώσεων 

- Συντονισμός με του συναδέλφους όλων των Συλλόγων της χώρας, με τους λοιπούς επιστημονικούς κλάδους και με όλα τα αγωνιζόμενα τμήματα της κοινωνίας. 

- Αποχή διαρκείας – Ανυποχώρητος αγώνας μέχρι τη νίκη! 

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου