Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Διορισμοί στο ΕΣΥ γιατρών με προβλήματα υγείας

HEALTH VIEW.GR
Τη διαδικασία τοποθέτησης ειδικευόμενων ιατρών σε Νοσηλευτικά Ιδρύματα σε έμμισθες θέσεις υπεραρίθμων για λόγους υγείας, προβλέπει απόφαση που συνυπογράφουν ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης. Σύμφωνα με την απόφαση, οι ενδιαφερόμενοι ιατροί θα υποβάλλουν την αίτησή τους στις αρμόδιες υπηρεσίες των Περιφερειών ή Περιφερειακών ενοτήτων της επικράτειας. 
Στην αίτηση θα αναφέρουν συγκεκριμένο τίτλο ειδικότητας τον οποίον επιθυμούν να αποκτήσουν και το νοσοκομείο στο οποίο επιθυμούν να ασκηθούν με συνημμένα τα παρακάτω δικαιολογητικά: πτυχίο Ιατρικής Σχολής, Φωτοαντίγραφο Αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου, γνωμάτευση Υγειονομικής επιτροπής Νοσοκομείου, απόφαση του Διοικητή του Νοσοκομείου περί αποδοχής του ιατρού σε θέσηυπεράριθμου ειδικευόμενου για λόγους υγείας. Από την απόφαση θα προκύπτει ότι δεν υπηρετεί στη συγκεκριμένη θέση άλλος ειδικευόμενος ιατρός ως υπεράριθμος για λόγους υγείας. 

Επίσης, στα δικαιολογητικά περιλαμβάνονται, βεβαίωση ή άδεια άσκησης ιατρικού επαγγέλματος, Ιατρική γνωμάτευση από τον θεράποντα ιατρό, Εάν ο ιατρός έχει νοσηλευτεί εξ αιτίας της πάθησής του θα υποβάλλεται σχετική βεβαίωση.Εάν ο ιατρός πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας θα υποβάλλονται πρόσφατες μαγνητικές τομογραφίες ενώ εάν είναι μεταγγιζόμενος απαραίτητη η βεβαίωση του κρατικού Νοσοκομείου που μεταγγίζεται που θα προκύπτει η συχνότητα των μεταγγίσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου