Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

ΟΙ ΝΕΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΓΙΑ ΑΞΟΝΙΚΟΥΣ ΤΟΜΟΓΡΑΦΟΥΣ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ



ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΩΝ

ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

ΟΙ ΝΕΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΓΙΑ ΑΞΟΝΙΚΟΥΣ ΤΟΜΟΓΡΑΦΟΥΣ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ

Η επιτροπή ιοντιζουσών και μη Ακτινοβολιών είναι ένα εννεαμελές όργανο με σκοπό την διεκπεραίωση τρεχόντων θεμάτων που αφορούν στις υπάρχουσες άδειες των εργαστηρίων αλλά και στην ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΝΕΩΝ ΑΔΕΙΩΝ αξονικού και μαγνητικού τομογράφου. 

Γι’ αυτήν ακριβώς την υπερδραστηριότητα της επιτροπής όσο αφορά δηλαδή στην ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΝΕΩΝ ΑΔΕΙΩΝ έχει μηνυθή από το επίσημο επιστημονικό όργανο της Ελληνικής Ακτινολογικής εταιρίας και η απόφαση εκκρεμεί από το Συμβούλιο Επικρατείας .

Εξ’ άλλου την σύγκλιση της εννεαμελούς επιτροπής είχαν απαγορεύσει οι τέως υπουργοί Υγείας Μ. Βορίδης και Π. Κουρουμπλής για λόγους προστασίας της Δημόσιας Υγείας. 

Όμως η ανωτέρω επιτροπή όλως αιφνιδίως και χωρίς δημοσίευση ημερήσιας διάταξης ως ώφειλε συνήλθε και εκτός των τυπικών διεκπεραιωτικών εργασιών, όπως ανανεώσεις αδειών κ.λ.π. ΧΟΡΗΓΗΣΕ μεγάλο αριθμό (τα πρακτικά δεν δημοσιοποιήθηκαν αλλά από πληροφορίες γύρω στις 30 ΝΕΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ) στο λεκανοπέδιο και πιο συγκεκριμένα σε τρείς ομίλους. Κατωτέρω σας παραθέτουμε μέρος της έκθεσης και επίσημα στοιχεία της ελληνικής επιτροπής Ατομικής Ενέργειας με βάση τα οποία η χορήγηση Νέων αδειών αξονικού τομογράφου είναι πράξη κάθετα αντίθετη με το Δημόσιο Συμφέρον και επιβαρύνει υπέρμετρα την Δημόσια Υγεία. 

Στην περσινή έκθεση της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας αναφέρεται: « Η συλλογική δόση στην χώρα μας από τις ακτινοδιαγνωστικές εξετάσεις και επεμβατικές πρακτικές υπολογίζεται σε 18610 pezson-SV με το μεγαλύτερο ποσοστό συνεισφοράς να προέρχεται από τις εξετάσεις αξονικής τομογραφίας.

- Αξονικές τομογραφίες: 135 εξετάσεις ανά 1000 κατοίκους 7η θέση μεταξύ 36 χωρών της Ευρώπης (σήμερα πρέπει να είμαστε στις τρείς πρώτες θέσεις) 

Επειδή η περαιτέρω διασπορά αξονικών τομογράφων ως συνάγεται και από τα ανωτέρω στοιχεία είναι εξόχως επιβαρυντική για την Υγεία των Ελλήνων Πολιτών . 

ΖΗΤΟΥΜΕ

την ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ των αδειών αξονικών και Μαγνητικών τομογράφων που χορηγήθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση της επιτροπής.

Κοινοποίηση
Υπουργό Κο Ξανθό
Υφυπουργό Κο Πολλάκη
Γ.Γ. Κ Γ. Μπασκόζο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Θ. ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου