Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

Η Υγεία στους δρόμους...χωρίς γραβάτα

Γιατροί, φαρμακοποιοί, οδοντίατροι, κτηνίατροι, φυσικοθεραπευτές και διαιτολόγοι συμμετέχουν την Πέμπτη στην απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Μαζικό “όχι” στο προσχέδιο Κατρούγκαλου για το Ασφαλιστικό, λέει το σύνολο των επαγγελματιών της Υγείας.

Γιατροί, φαρμακοποιοί, οδοντίατροι, κτηνίατροι, φυσικοθεραπευτές και διαιτολόγοι συμμετέχουν την Πέμπτη στην απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.
ΙΑΤRONET.GR

Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ απέχουν από το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.

Κάθε θεραπευτική αγωγή θα αναγράφεται στην ατομική συνταγή του ιατρού, ώστε να μη διακινδυνεύσει η υγεία κανενός ασθενούς.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) και οι λοιποί επιστημονικοί και επαγγελματικοί φορείς, εμμένουν στη θέση τους για απόσυρση του συγκεκριμένου σχεδίου της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό.

Την Παρασκευή, συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, ενόψει της γενικής συνέλευσης των προέδρων και εκπροσώπων των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας το Σάββατο.

Θα συζητηθούν όλα τα θέματα που απασχολούν το σύνολο των ιατρών της χώρας και ειδικότερα το Ασφαλιστικό, η περίθαλψη των πολιτών, η λειτουργία του ΕΟΠΥΥ και η ιατρική εκπαίδευση.

Φορείς

Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών και η Ένωση Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδας.

Δ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου