Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Ανακοίνωση ΙΣΘ - 26/2/2016


Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

Τα προβλήματα του κλάδου βρίσκονται σε όξυνση και ο ιατρικός κόσμος σε μακαριώδη αδράνεια.

Από τις 6/2/2016 καμία δράση των ιατρών για το ασφαλιστικό δεν έχει πραγματοποιηθεί πλην της συμμετοχής σε εκδηλώσεις άλλων, καμία πρόταση δεν συζητείται και ούτε προετοιμάζεται, καμία κινητοποίηση δεν σχεδιάζεται.

Ταυτόχρονα οι συνάδελφοί μας, νομικοί και μηχανικοί συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους μαζικά και καταθέτουν προτάσεις για την μετατροπή κλάδων των παλαιών ταμείων τους σε επαγγελματικά.

Ο ΙΣΘ είναι δυστυχώς ο μόνος ιατρικός σύλλογος που διατυπώνει επίσημα αντίστοιχο αίτημα για την μετατροπή του κλάδου πρόνοιας του ΤΣΑΥ σε επαγγελματικό ταμείο.
Την ίδια στιγμή οι συνάδελφοί μας εργαστηριακοί, συμπληρώνουν 2 εβδομάδες επίσχεσης από τον ΕΟΠΥΥ με επιτυχία, ζητώντας την αποπληρωμή των παλαιών χρεών (που αφορούν βέβαια και τους κλινικούς), θέμα που παραπέμπεται από τον ΕΟΠΥΥ για συζήτηση τον Απρίλιο.

Για τους παραπάνω λόγους το ΔΣ του ΙΣΘ χθες 25/2 αποφάσισε:

1) Τη συνέχιση και ενίσχυση της επίσχεσης των εργαστηριακών συναδέλφων.

2) Την αποχή όλων των κλινικών συναδέλφων συμβεβλημένων και πιστοποιημένων από την έκδοση ηλεκτρονικών παραπεμπτικών για 5 ημέρες από την Δευτέρα 29/2 έως και την Παρασκευή 4/3. Η ηλεκτρονική συνταγογράφηση φαρμάκων θα εκτελείται κανονικά. Η κινητοποίηση στοχεύει στην αφύπνιση του κλάδου μας για το ασφαλιστικό.

3) Συνέλευση των εργαστηριακών την Τετάρτη 2 Μαρτίου στις 20:30 μ.μ στα γραφεία του ΙΣΘ στην Καλαμαριά (Αδριανουπόλεως και Επανωμής 26).

4) Εκδήλωση για το ασφαλιστικό το Σάββατο 5/3 σε συνεργασία με τον Οδοντιατρικό και Φαρμακευτικό Σύλλογο.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σας καλούμε σε μαζική συμμετοχή στις παραπάνω κινητοποιήσεις με την πεποίθηση ότι επιδιώκουμε στόχους ουσιαστικούς και εφικτούς.

Ο Πρόεδρος                                     Ο Γεν. Γραμματέας

Dr. Εξαδάκτυλος Αθανάσιος              Νίτσας Νικόλαος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου