Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Άμεσος κίνδυνος για 22 κλίνες ΜΕΘ!

- Virus.com.gr

Ηχηρή προειδοποίηση προς την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και τη Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, στέλνουν οι Κλινικάρχες, οι οποίοι απειλούν με απόσυρση των 22 κλινών ΜΕΘ που διαθέτουν δωρεάν για τους ασφαλισμένους έως τις 29 Φλεβάρη.

Αφορμή αποτέλεσε η αναβολή της προγραμματισμένης πληρωμής του κλάδου για υπηρεσίες που παρείχαν τον περασμένο Οκτώβρη, παρά τις σχετικές διαβεβαιώσεις, με αποτέλεσμα να μην συμπεριληφθούν τα χρήματα αυτά στο clawback.

Σε μήνυμά του ο Σύνδεσμος Ελληνικών Κλινικών (ΣΕΚ) αναφέρει πως η αιφνιδιαστική αυτή εξέλιξη σημαίνει ότι οι κλινικές δεν θα πληρωθούν καθόλου στο α΄ δίμηνο του 2016, γεγονός που επιβαρύνει ασφυκτικά τη ρευστότητα τους. Υπογραμμίζει, ταυτόχρονα, πως παραχώρησε τις 22 κλίνες ΜΕΘ οικειοθελώς και με αίσθημα ευθύνης, ως μία προσωρινή λύση προκειμένου να αντιμετωπιστεί η επείγουσα κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

«Η κίνηση αυτή, εκ μέρους του ΣΕΚ, λαμβάνει χώρα την ίδια στιγμή που ο ΕΟΠΥΥ συνεχίζει να επιδεικνύει απαξιωτική και περιφρονητική συμπεριφορά απέναντι στους παρόχους του» αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΕΚ, Βασίλειος Μπαρδής, τονίζοντας πως μόνο η υπογραφή νέας σύμβασης ΕΟΠΥΥ – Κλινικών, που εκκρεμεί από τον Αύγουστο μπορεί να δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου