Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Στα άκρα η κόντρα γιατρών-κυβέρνησης! Τι αλλάζει στο ασφαλιστικό

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου
Health Report.gr

Ούτε η συνάντηση των εκπροσώπων των γιατρών με τον πρωθυπουργό, φαίνεται να μείωσε το θυμό του ιατρικού κόσμου για το «σαρωτικό» ασφαλιστικό που έρχεται.

Άλλωστε ο Αλέξης Τσίπρας δεν υποσχέθηκε και πολλές αλλαγές στους γιατρούς, παρά μόνο κάποιες βελτιώσεις στους νέους επιστήμονες έως 5 ετών.

Είναι αυτοί που δε θα πρέπει να βγάζουν πάνω από 12.000 ευρώ για να μην καταβάλουν πολλές ασφαλιστικές και φορολογικές εισφορές, κατά τον Γ. Κατρούγκαλο τουλάχιστον.

Ο πρωθυπουργός πάντως προτείνοντας κάποιες βελτιώσεις ειδικά για τους νέους γιατρούς σημείωσε πως θα διορθωθούν ορισμένες παράμετροι καθότι όπως είπε: «τα οριζόντια μέτρα είναι λάθος».

Έτσι οι αλλαγές θα περιορίζονται για τους νέους γιατρούς των 2 πρώτων χρόνων σε μειωμένες ασφαλιστικές εισφορές στο 14% αντί του 20% και στο 17% στα επόμενα τρία χρόνια.

Βέβαια το «πακέτο» Τσίπρα δεν ικανοποίησε τους εκπροσώπους του κλάδου οι οποίοι μοιάζουν πιο προβληματισμένοι και ανήσυχοι από ότι πριν τη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, κατά τον Πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Μιχάλη Βλασταράκο.

Ίσως γι αυτό και ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας (ΙΣΑ) αποφάσισε την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων προκειμένου να αποσυρθεί το νομοσχέδιο το οποίο χαρακτηρίζει έκτρωμα.

«Με ομόφωνη απόφασή του το Δ.Σ. του Ι.Σ.Α. αποφάσισε τη συστράτευση με τις υπόλοιπες παραγωγικές δυνάμεις της χώρας που πλήττονται βάναυσα από τη λαίλαπα των μέτρων που επιχειρεί να περάσει η κυβέρνηση» σημειώνει ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης.

Οι γιατροί σκοπεύουν να κάνουν έκτακτες συναντήσεις με τις υγειονομικές ενώσεις, τους ιατρικούς συλλόγους και τους επαγγελματικούς φορείς για την δημιουργία ενός κοινού μετώπου, ενώ θα συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στις 4 Φεβρουαρίου.

Ο ΙΣΑ υπογραμμίζει ότι δε θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να «καταστρέψει το παραγωγικό δυναμικό της χώρας και να οδηγήσει στη μετανάστευση και στην επαγγελματική εξαθλίωση χιλιάδες νέους επιστήμονες οδηγώντας τη χώρα σεοικονομικό μαρασμό».

1 σχόλιο: