Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Δελτίο τύπου ΙΣΘ


Θεσσαλονίκη, 29 Ιανουαρίου 2016 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, 

Με τους επιστημονικούς φορείς της Θεσσαλονίκης ολοκληρώσαμε ένα πρώτο κύκλο επαφών με τα πολιτικά κόμματα και την κυβέρνηση όπου παρουσιάσαμε την θέση μας για το εξοντωτικό σχέδιο αλλαγών στο ασφαλιστικό και ζητήσαμε την απόσυρση του. 

Τα πρώτα συμπεράσματα μας είναι τα εξής: 

1) Οι πιέσεις των κοινωνικών φορέων λαμβάνονται σοβαρά υπόψη ανάλογα με την έντασή τους και την τεκμηρίωση των επιχειρημάτων τους. Κατά συνέπεια οι αδρανέστεροι κλάδοι θα έχουν τις μεγαλύτερες απώλειες και επιβαρύνσεις. 

2) Θεωρούμε ότι το δίκαιο αίτημα της μετατροπής τμήματος του παλαιού ΤΣΑΥ σε επαγγελματικό ταμείο μπορεί να ευοδωθεί καθώς συνάδει με τα ευρωπαϊκά πρότυπα και δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό. Το επαγγελματικό ταμείο θα δώσει -σε όσους συμμετέχουν- τη δυνατότητα επιπλέον ασφαλιστικής κάλυψης χωρίς τον κίνδυνο της δήμευσης των εισφορών τους, οι οποίες θα εκπίπτουν και από το φορολογητέο εισόδημα. 

3) Έγινε δεκτή η διεκδίκηση μας να γίνεται έκπτωση όλων των ασφαλιστικών εισφορών από το φορολογητέο εισόδημα, μετά από τις πρώτες κινητοποιήσεις. 

Από Δευτέρα συνεχίζουμε με προειδοποιητική αποχή από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση στις 1 και 3 Φεβρουαρίου. Η μαζική σας συμμετοχή είναι προϋπόθεση επιτυχίας. Στο πλαίσιο αυτό θεωρούμε περιττό να υπενθυμίσουμε, ότι η μη εφαρμογή των αποφάσεων των Διοικητικών Συμβουλίων αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα. 

ΔΕΥΤΕΡΑ 1/2 ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΗ 3/2, δεν γραφουμε ηλεκτρονικες συνταγες. 

Οι συνταγες γραφονται σε απλο συνταγολογιο.

Ο Πρόεδρος        Ο Γεν. Γραμματέας  
Dr. Εξαδάκτυλος Αθανάσιος 
Νίτσας Νικόλαος



Resized JPEG graphicResized JPEG graphic

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου