Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

ΙΣΑ: Μην ψηφίσετε το ασφαλιστικό νομοσχέδιο - Φέρετε ιστορική ευθύνη


Προς του Ιατρούς-
Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου

Αθήνα, 29/1/2016

ΑΠ 9151

Θέμα: Μην ψηφίσετε το ασφαλιστικό νομοσχέδιο - Φέρετε ιστορική ευθύνη

Αξιότιμοι Κύριοι Συνάδελφοι,

Θεωρούμε υποχρέωσή μας, εκπροσωπώντας τον μεγαλύτερο επιστημονικό φορέα της χώρας να σας καταστήσουμε σαφές ότι οι γιατροί δεν θα δεχθούν το ληστρικό ασφαλιστικό σύστημα που προτείνεται από την Κυβέρνηση.

Δεν στηρίζεται σε σοβαρή αναλογιστική μελέτη, τα αποτελέσματα δε τυχόν εφαρμογής του θα είναι καταστρεπτικά για τον παραγωγικό ιστό της χώρας, μεταξύ άλλων των συναδέλφων σας. Η δυσβάσταχτη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών δίνει το τελειωτικό χτύπημα ειδικά στους νέους επιστήμονες που ξεκινούν την καριέρα τους, αλλά και στους επαγγελματίες με τα χαμηλότερα εισοδήματα.

Σεις γνωρίζετε καλύτερα από τον καθένα μέσα στη Βουλή ότι οι Έλληνες ιατροί και κυρίως οι ελεύθεροι επαγγελματίες αγωνίζονται να επιβιώσουν μέσα στην οικονομική κρίση. Παρά ταύτα έχουν έμπρακτα, όλα αυτά τα έτη, στηρίξει το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης. Σε αναγνώριση της στάσης τους αυτής, αντί άλλου, οι ιατροί οδηγούνται με το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό, σε επαγγελματική και οικονομική εξόντωση.

Με το νέο σύστημα ένας ιατρός που δηλώνει ετήσιο εισόδημα 20.000 ευρώ, θα πρέπει να καταβάλει σε φόρους και εισφορές 15.000 ευρώ. Ουσιαστικά δημεύεται αυθαίρετα και αντιδημοκρατικά το 75%-80% του εισοδήματός όλων των ελευθέρων επαγγελματιών.

Οδηγείται έτσι τη χώρα σε δραματική αποδυνάμωση του παραγωγικού δυναμικού της και με μαθηματική ακρίβεια σε αύξηση της παραοικονομίας και της ανεργίας.

Οι νέοι επιστήμονες θα φύγουν από τη χώρα και τα ιατρεία και εργαστήρια της γειτονιάς θα κλείσουν. Το σχέδιο πρακτικά υπηρετεί τα συμφέροντα των μεγάλων καρτέλ της υγείας που είναι τα μόνα που θα επιβιώσουν.

Πουθενά στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν υπάρχει ανάλογο σύστημα που να κατανέμει τόσο ανισοβαρώς τα βάρη, μεταφέροντας το πρόβλημα στις επόμενες γενεές.

Κύριοι Συνάδελφοι,

Ζητάμε να αναλογιστείτε την προσωπική ιστορική ευθύνη που έχετε και σας καλούμε να καταψηφίσετε το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό, το οποίο πάσχει στη φιλοσοφία και τον πυρήνα του.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

1 σχόλιο:

  1. Ας το καταλαβει ο ΙΣΑ οτι με παρακαλια και ικεσιες δεν γινεται τιποτα.Χρειαζεται συγκρουση μεχρι τελους και αποφασιστικοτητα .Δυστυχως ,η εμπειρια μεχρι σημερα ειναι αρνητικη

    ΑπάντησηΔιαγραφή