Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Αποκλεισμένο απο συνταξιούχους το ΙΚΑ-ΕΟΠΥΥ Αγίου Αλεξίου


Αποκλεισμένο αυτή την ώρα απο συνταξιούχους το ΙΚΑ-ΕΟΠΥΥ Αγίου Αλεξίου

pelop.gr

Αποκλεισμένο απο συνταξιούχους που διαμαρτύρονται για το Ασφαλιστικό είναι αυτή την ώρα το ΙΚΑ Αγίου Αλεξίου στην Πάτρα. Οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικες οργανώσεις Ι.Κ.Α - Ο.Α.Ε.Ε - Ν.Α.Τ, απο τις 10:30 σήμερα το πρωί μέχρι και πριν απο λίγο, προχώρησαν στην κινητοποίηση και παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στον "Αντιασφαλιστικό όλεθρο που μας ετοιμαζουν η συγκυβερνηση, Ε.Ε προς όφελος του κεφαλαίου" όπως αναφέρεται ση σχετική ανακοίνωση η οποία συνεχίζει:

"Αρκετά με την κοροϊδία και τις απάτες τους!

·Φέρνουν ένα νόμο - πακέτο που περιέχει όλους τους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς νόμους στην πιο επιθετική τους μορφή, οι οποίοι καταργούν την κοινωνική ασφάλιση, με όλες τις μειώσεις που έχουν τσακίσει το λαϊκό εισόδημα μαζί με νέες δυσβάσταχτες.

·Χαρίζουν όλα τα κλεμμένα και λεηλατημένα από τα κουρέματα, τις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών, την εισφοροδιαφυγή του κεφαλαίου.

·Δουλειά ως τα 67 χρόνια για μια σύνταξη επίδομα φτώχειας για την συντριπτική πλειοψηφία.

·Μειώνουν την κρατική χρηματοδότηση στο ελάχιστο και μόνο για ένα μέρος της σύνταξης και αυτή υπό προϋποθέσεις με στόχο την απαλλαγή του κράτους.

·Βγάζουν στο σφυρί τα περιουσιακά στοιχεία των ταμείων για να πληρώσουν τους δανειστές «στην ώρα τους» όπως έκαναν και με τα λεφτά των ταμείων.

·Σφαγιάζουν τις κύριες και επικουρικές συντάξεις για τους νυν και μελλοντικούς συνταξιούχους.

·Νομοθετούν νέο τρόπο υπολογισμού, δηλαδή μόνιμο μηχανισμό μειώσεων συντάξεων και παροχών. Η σύνταξη θα υπολογίζεται στο σύνολο του εργασίμου βίου, με τους μισθούς σήμερα να παραμένουν στα άθλια επίπεδα των 586 και των 511 ευρώ.

·Καταργούν το ΕΚΑΣ, το επίδομα που έπαιρναν οι φτωχοί συνταξιούχοι.

·Πετσοκόβουν ακόμα μια φορά τις αναπηρικές συντάξεις, τα προνοιακά "επιδόματα συνεχίζοντας ένα ακήρυχτο πόλεμο στους ανάπηρους και τις οικογένειές τους.

·Η σφοδρότητα της επίθεσης στο ασφαλιστικό δεν αφήνει κανέναν κλάδο ανέγγιχτο. Χτυπά τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων, εργαζόμενων με μπλοκάκια, αγροτών, ελευθεροεπαγγελματιών, επιστημόνων!

·Την ίδια μέρα με το νόμο Κατρούγκαλου έφεραν στη Βουλή νόμο για την ιδιωτική ασφάλιση, στρώνοντας κόκκινο χαλί για τις ασφαλιστικές εταιρείες".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου