Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Κινητοποιήσεις γιατρών: Πώς θα εξυπηρετηθούν οι ασφαλισμένοι έως και τις 4 Φεβρουαρίου



Αλλαγές στη ρουτίνα χιλιάδων ασφαλισμένων θα προκαλέσουν οι ιατρικές κινητοποιήσεις κατά του Ασφαλιστικού, οι οποίες πραγματοποιούνται από τις 28 Ιανουαρίου έως και τις 4 Φεβρουαρίου.

IATRONET.GR

Μετ΄ εμποδίων θα γίνεται η εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων από τους γιατρούς τις επόμενες μέρες.

Ο ιατρικός κλάδος βρίσκεται σε κινητοποιήσεις, εκδηλώνοντας την αντίθεσή του στις προωθούμενες αλλαγές στο Ασφαλιστικό.

Στις 12.30 το μεσημέρι της Τετάρτης, πραγματοποιείται σύσκεψη των προέδρων των επιστημονικών φορέων στα γραφεία του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), προκειμένου να καθοριστούν οι περαιτέρω δράσεις τους κατά του κυβερνητικού προσχεδίου.

Την Πέμπτη, τα γραφεία των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας παραμένουν κλειστά σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Στις 28 και 29 Ιανουαρίου, οι γιατροί όλης της χώρας θα απέχουν από κάθε γραφειοκρατική διαδικασία (συμμετοχές σε επιτροπές πλην ΑΜΕΑ, γνωματεύσεις, πιστοποιητικά).

Στη 1 και στις 3 Φεβρουαρίου, θα απέχουν από το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.

Στις 4 του μήνα, θα συμμετέχουν στην απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ μαζί με όλους τους επιστημονικούς και επαγγελματικούς φορείς.

ΕΟΠΥΥ

Η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ) συμμετέχει στις κινητοποιήσεις και καλεί τα μέλη της να μετάσχουν στην απεργία της 4ης Φεβρουαρίου.

Οι γιατροί του Οργανισμού απέχουν από όλες τις γραφειοκρατικές υποχρεώσεις (πιστοποιητικά, γνωματεύσεις, συμμετοχές σε επιτροπές), πλην ατόμων με ειδικές ανάγκες, στις 28 και 29 Ιανουαρίου.

Προχωρούν σε προειδοποιητική αποχή από το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου και την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου.

Κάθε θεραπευτική αγωγή θα αναγράφεται στην ατομική συνταγή του ιατρού, ώστε να μη διακινδυνεύσει η υγεία κανενός ασθενούς.

Δ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου