Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

Εορταστικά…απλήρωτοι οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ!

Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου

Χωρίς τα χρήματά τους από τον ΕΟΠΥΥ θα υποδεχθούν το νέο έτος οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ!

Η νέα χρονιά μπαίνει και παρότι εκδόθηκε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (διαβάστε ΕΔΩ τις λεπτομέρειες και τις επιπτώσεις των καθυστερήσεων), τα χρήματα θα χρειασθούν κάποιες μέρες για να καταβληθούν.


Πάντως η πράξη νομοθετικού περιεχομένου ( ΠΝΠ- 184 Α 30.12.15 )αναγνωρίζει επισήμως την παράταση της σύμβασης των ιατρών του ΕΟΠΥΥ για το Β’ εξάμηνο του 2015 και για το νέο έτος.

Ωστόσο όπως σημειώνει η Πρόεδρος της ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ Άννα Μαστοράκου: «μετά από επίσχεση εργασίας, αποτελούσε δέσμευση του νυν Υπουργού Υγείας που εκκρεμούσε από αρχές Αυγούστου, στον οποίο είχαν επισημανθεί επανειλημμένα οι συνέπειες του νομικού κενού, στη στάση πληρωμών των ιατρών του ΕΟΠΥΥ.

Οφείλουμε να τονίσουμε ότι οι απλήρωτοι ιατροί του ΕΟΠΥΥ παραμένουν απλήρωτοι για όλο το Β΄εξάμηνο του έτους που κλείνει, εισπράττοντας την εντυπωσιακή ολιγωρία του Υπουργείου, πρωτοφανής στα χρονικά ίδρυσης του Οργανισμού. Όλοι οι άλλοι πάροχοι του Οργανισμού έχουν πληρωθεί και το Σεπτέμβριο του 2015, πλην θεραπευτών ιατρών».

Η κ.Μαστοράκου περιγράφει τις επιπτώσεις στον κλάδο από τις καθυστερήσεις πληρωμών: «η οικονομική ζημία για τους συμβεβλημένους ιατρούς από τη συνεργασία με τον ΕΟΠΥΥ για τη φετινή χρονιά είναι προφανής, εάν συνυπολογιστεί η αδιανόητη υποχρέωση έκδοσης τιμολογίων για ανείσπρακτα ποσά, γεγονός που εξανεμίζει οποιοδήποτε έσοδο από τη συνεργασία με τον ΕΟΠΥΥ, σε ιατρούς που ασκούν βιοποριστικό επάγγελμα».

Από την άλλη τα μικρά διαγνωστικά εργαστήρια και οι εργαστηριακοί γιατροίέχουν δεχθεί κι άλλο πλήγμα από το κάθετο κούρεμα των τιμών των διαγνωστικών εξετάσεων: «Η έκδοση του ΦΕΚ 2816 Β’ της ακραίας και μη απαραίτητης,υποκοστολόγησης των εργαστηριακών εξετάσεων αποτελεί μνημείο υποβάθμισης της ποιότητας υπηρεσιών υγείας, ταφόπλακα για την λειτουργία των διαγνωστικών εργαστηρίων και παράδοση της ΠΦΥ, βορρά των μονοπωλιακών “super market” υγείας» αναφέρει χαρακτηριστικά η κ.Μαστοράκου.

Γι αυτό και η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ ζητά την άμεση αποπληρωμή των επισκέψεων δύο μηνών (7ος και 8ος/2015) τον Ιανουάριο και την αποπληρωμή άλλων δύο μηνών (9ος και 10ος/2015) τον Φεβρουάριο και άμεση αποκατάσταση της χρηματικής ροής.

Να σημειωθεί ότι κατατέθηκε πολυσέλιδη εξώδικη δήλωση – διαμαρτυρία της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ, για τη μη απόδοση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Οργανισμού που κινδυνεύουν να παραγραφούν ενώ σύμφωνα με την Ένωση θα ακολουθήσουν σύντομα αγωγές κατά του Ελληνικού Δημοσίου.

2 σχόλια:

  1. Μασ αξιζει ολη αυτη η ξεφτιλα ,οσο δεν σοβαρευομαστε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα καρτελ μας τρωνε ζωντανους κ εμεις το κουβεντιαζουμε. Κατι χρονια τωρα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή