Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

«Νότες» παράλληλου προγράμματος με ΠΝΠ-Συμβάσεις ΕΟΠΥΥ, μεταξύ των πρωτοχρονιάτικων «δώρων»


Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ), που φέρει την υπογραφή του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού, τακτοποιεί η Κυβέρνηση μια σειρά ζητημάτων, που έμεναν ανοικτά.

Αρκετές από τις διατάξεις του ΠΝΠ «Ρύθμιση κατεπειγόντων θεμάτων των Υπουργείων Οικονομικών, Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Εθνικής Άμυνας, Υγείας και Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και της ΕΡΤ Α.Ε.» ήταν μέρος του σχεδίου νόμου που θα έθετε σε ισχύ το Παράλληλο Πρόγραμμα της Κυβέρνησης και το οποίο αποσύρθηκε λίγο μετά την κατάθεση του (εδώ).

Σε ό,τι αφορά το Υπουργείο Υγείας η ρύθμιση που ξεχωρίζει είναι η παράταση των συμβάσεων των παρόχων του ΕΟΠΥΥ για ένα ακόμη 6μηνο.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι «η ισχύς των υφισταμένων κατά τη δημοσίευση του παρόντος συμβάσεων μεταξύ των ιατρών, διαγνωστικών εργαστηρίων, πολυϊατρείων, κλινικών και λοιπών παρόχων και του ΕΟΠΥΥ, είτε αυτές είναι αρχικές είτε έχουν ήδη παραταθεί, παρατείνεται έως τις 30−6−2016».

Παράλληλα, παρατείνονται και οι συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ με τους οδοντοτεχνίτες.

Ακόμη, προβλέπεται ότι οι συμβάσεις που συνάπτονται έως το τέλος του έτους (σήμερα δηλαδή) μεταξύ του ΕΟΠΥΥ και των Διοικήσεων των Υγειονομικών Περιφερειών (Δ.Υ.Πε.) «αναφορικά με την παροχή υπηρεσιών υγείας προς τους ασφαλισμένους του Οργανισμού από τις δημόσιες δομές παροχής υπηρεσιών

πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας του ΠΕΔΥ δύνανται να ορίζουν προκαταβλητέο άμα τη υπογραφή τους τμήμα της αποζημίωσης για τις ιατρικές πράξεις και διαγνωστικές εξετάσεις που θα εκτελεστούν στο μέλλον δυνάμει αυτών». Παραθέτει, παράλληλα και το «ταβάνι» του ποσού αυτού.

Τέλος, διατηρείται η Διεύθυνση Ψυχικής Υγείας του Υπουργείου, παρατείνεται η λειτουργία της ΕΠΥ και ρυθμίζεται η εποπτεία και ο συντονισμός -από πλευράς υπουργείου Εργασίας- με συλλογή στοιχείων κοινωνικών επιδομάτων προνοιακού χαρακτήρα από την ΗΔΙΚΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου