Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015

Στα δικαστήρια οι απολυμένοι «γαλάζιοι» διοικητές νοσοκομείων! Μυστική συνάντηση 30 διοικητών

Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Στην αντεπίθεση περνούν οι γαλάζιοι διοικητές των νοσοκομείων που απολύθηκαν πρόσφατα από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr την περασμένη Τρίτη 22 Δεκεμβρίου και λίγο πριν τις γιορτές, πραγματοποιήθηκε συνάντηση ανάμεσα σε περίπου 30 διοικητές και υποδιοικητές της Αττικής που απολύθηκαν στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ στη Συγγρού.
Βασικό θέμα συζήτησης φυσικά – όπως λένε οι ίδιες πληγές του HealthReport.gr– οινομικές διαδικασίες που θα ακολουθηθούν τις επόμενες ημέρες.

Με βάση την απόφαση που ελήφθη, με τη συνδρομή νομικών συμβούλων, θα κατατεθούν τόσο μηνύσεις και αγωγές ενώ θα υποβάλουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας και αιτήσεις ακύρωσης των παύσεών τους με το επιχείρημα ότι διαπιστώθηκαν μεγάλα ελλείμματα στην τήρηση της διαδικασίας.

Οι μηνύσεις και οι αγωγές θα αφορούν βέβαια στη διεκδίκηση της καταβολήςαποζημιώσεων καθώς απομακρύνθηκαν πριν λήξουν οι συμβάσεις τους.

Μάλιστα όπως σημειώνουν πληροφορίες του HealthReport.gr όσοι κρίθηκαν θετικά κατά τη διαδικασία αξιολόγησης και παρ αυτά απολύθηκαν θα καταθέσουν και ασφαλιστικά μέτρα επισημαίνοντας ότι η απομάκρυνση τους έγινε καθ’ υπέρβαση του υπάρχοντος νόμου.

Όλες οι νομικές ενέργειες πάντως των γαλάζιων στελεχών του ΕΣΥ αναμένεται να γίνουν ακόμη και μέσα στις γιορτές ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ειδικά με τα ασφαλιστικά μέτρα και να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος.

Πάντως η ηγεσία του υπουργείου Υγείας παρότι ορισμένοι κρίθηκαν θετικά κατά τη διαδικασία της αξιολόγησης, η οποία να σημειωθεί ότι διήρκησε ένα τέταρτο(Διαβάστε ΕΔΩ όλο το παρασκήνιο της εξπρές εξέτασης), τελικώς σε όλη τη χώρα κράτησε μόλις 16 διοικητές και υποδιοικητές νοσοκομείων. Δείτε ΕΔΩ ποιοι διατηρήθηκαν και με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου