Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Πασχάλης Αποστολίδης στο ygeia360.gr: Εδώ και τώρα τα νοσοκομεία του ΕΣΥ να κάνουν διαγωνισμούς για την προμήθεια των φαρμάκων τους!

Από Βασίλη Βενιζέλο 

Προσηνής όπως πάντα ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ) Πασχάλης Αποστολίδης, παρεμβαίνει με αυστηρότητα το απόγευμα της Πέμπτης 8 Οκτωβρίου σχετικά με την αποκλειστική πληροφορία, την οποία μεταδίδει το ygeia360.gr, για την απαίτηση της τρόικας να επιβληθεί clawback και στην δημόσια νοσοκομειακή φαρμακευτική δαπάνη.

Συγκεκριμένα, ο Πασχάλης Αποστολίδης τονίζει μεταξύ άλλων στο ygeia360.gr τα εξής:

"Εδώ και τώρα πρέπει να αναληφθεί η απόφαση τα νοσοκομεία του ΕΣΥ να προμηθεύονται τις αναγκαίες ποσότητες φαρμακευτικών σκευασμάτων μετά από την διενέργεια διαγωνισμών. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν προχωρούν οι διαγωνισμοί στο ΕΣΥ και δεν μπορώ να καταλάβω πώς ζητείται clawback από την φαρμακοβιομηχανία, όταν δίνουμε έκπτωση της τάξης του 13% και έχουμε να κάνουμε με έναν προϋπολογισμό ο οποίος φθάνει μόλις τα 486 εκατ. ευρώ για το 2015... Πρόκειται για ακατανόητη απαίτηση, και μάλιστα την στιγμή κατά την οποία στα νοοσκομεία του ΕΣΥ της χώρας μας έχουμε την πιο ικανοποιητική διείσδυση των γενοσήμων φαρμακευτικών σκευασμάτων!".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου