Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Αποκλειστικό:Oι γιατροί πάνε τα Ασφαλιστικά Ταμεία στα δικαστήρια


Αποκλειστικό:Oι γιατροί πάνε τα Ασφαλιστικά Ταμεία στα δικαστήρια

Της Νικολέτας Ντάμπου 

Στα δικαστήρια θα πάνε οι γιατροί τα Ασφαλιστικά Ταμεία για παράνομη παρακράτηση των εισφορών ασθένειας προς τον ΕΟΠΥΥ, όπως αποκάλυψε αποκλειστικά στο LIFE2DAY, ο κ. Μιχαήλ Βλασταράκος πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου ( ΠΙΣ) . Η αναμόρφωση της λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ ήταν το καίριο θέμα συζήτησης στην συνάντηση που είχε ο κ. Βλασταράκος την Παρασκευή με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό. 

Στην αντεπίθεση περνάει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) και προειδοποιεί τα Ασφαλιστικά Ταμεία ότι θα προσφύγει στα δικαστήρια για παραβίαση του νόμου, αν δεν δώσουν τα χρήματα που οφείλουν στον οργανισμό, ενώ τόνισε ότι ο ΕΟΠΥΥ έχει υποχρέωση να προστατεύσει τα συμφέροντα των παρόχων. 

Η αναμόρφωση της λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ, συζητήθηκε στην συνάντηση που είχε ο κ. Μιχαήλ Βλασταράκος πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου την Παρασκευή με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη παράνομη παρακράτηση των εισφορών ασθένειας από τα Ασφαλιστικά Ταμεία προς τον ΕΟΠΥΥ. 

Όπως τόνισε στον υπουργό ο κ. Βλασταράκος, η παρακράτηση των εισφορών από τα ασφαλιστικά ταμεία είναι παράνομη και υπογράμμισε ότι αν τα χρήματα αυτά είχαν δοθεί στον ΕΟΠΥΥ, σήμερα δεν θα χρωστούσε. Παράλληλα, ο Πρόεδρος του ΠΙΣ ανέδειξε ότι οι παρακρατήσεις υγειονομικής περίθαλψης 2% από τις κύριες και 6% από τις επικουρικές συντάξεις, δεν έφτασαν ποτέ στον ΕΟΠΥΥ. Ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός απάντησε στον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου ότι είναι ένα ζήτημα το οποίο θα το κοιτάξει άμεσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου