Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

Στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια οι Έλληνες Φαρμακοβιομήχανοι για την επαναφορά της επιλογής της εμπορικής ονομασίας από το γιατρό !

Τι ζητούν ;

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Στα Ευρωπαικά Δικαστήρια προσφεύγει η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) προκειμένου να ανατρέψει την απόφαση της τρόικας, που ενσωματώθηκε φυσικά στο ελληνικό δίκαιο και απαγορεύει στη συνταγογράφηση φαρμάκων να χρησιμοποιείται ή να προτείνεται εμπορική ονομασία σκευάσματος από το γιατρό.

Ειδικότερα σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΠΕΦ Θεόδωρο Τρύφων, ήδη ο κλάδος έχει απευθυνθεί σε τρία νομικά γραφεία των Βρυξελλών όπου συζητείται ο τρόπος με τον οποίο θα ανατραπεί η απόφαση αυτή που προωθήθηκε από την πρώτη στιγμή από την Τρόικα.

Η επιχειρηματολογία που θα ακολουθήσουν οι Έλληνες Φαρμακοβιομήχανοι είναι πως το να προτείνει ο γιατρός ένα συγκεκριμένο φάρμακο στον ασθενή του δεν είναι δεσμευτική ενέργεια ενώ δεν επιβαρύνει τη δαπάνη.

Ταυτόχρονα τα μέλη της ΠΕΦ θα υποστηρίξουν ότι το να μην έχει το δικαίωμα ο γιατρός να προτείνει προφορικά ένα φάρμακο αποτελεί ανταγωνιστικό μειονέκτημα για τις ελληνικές εταιρείες καθώς συνήθως προτείνεται το πιο ακριβό που είναι το πρωτότυπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου