Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Νοσοκομείο Χανιών: Κλείνουν κρεβάτια στη ΜΕΘ


Νοσοκομείο Χανιών: Κλείνουν κρεβάτια στη ΜΕΘ

Νοσοκομεία σε Κρίση 

Στο κλείσιμο οδηγήθηκαν δύο κρεβάτια της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας ( ΜΕΘ) στο Νοσοκομείο Χανίων λόγω έλλειψης προσωπικού και μένει με πέντε κρεβάτια . Πλέον η Μονάδα Εντατικής, μία από τις κρίσιμες και νευραλγικές μονάδες του Νοσοκομείου, μένει με πέντε κρεβάτια από τα επτά που είχε στο παρελθόν, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Ν. Χανίων Ανδρέα Λιοδάκη. 

Ο κ. Λιοδάκης τόνισε ότι το γεγονός αυτό είναι αποτέλεσμα των σημαντικών ελλείψεων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που συνεχώς διογκώνονται την τελευταία πενταετία χωρίς να έχει δοθεί κάποια λύση. « Αυτή την στιγμή έχουμε κενές σχεδόν τις μισές οργανικές θέσεις ιατρικού προσωπικού, δηλαδή επί συνόλου 236 οργανικών θέσεων μόνιμου ιατρικού προσωπικού, οι κενές θέσεις είναι 111. 

Λείπουν 36 ειδικευόμενοι γιατροί από τους 114 και συγχρόνως υπηρετούν μόλις 10 επικουρικοί γιατροί οι οποίοι προφανώς δεν αρκούν για να καλύψουν τις κενές θέσεις. Την ίδια ώρα υπάρχουν 236 κενές θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού» . 

« Χαρακτηριστικό των σοβαρών ελλείψεων προσωπικού είναι ότι κλείσανε δύο κρεβάτια ΜΕΘ και από τα επτά ”πέσαμε” στα πέντε κρεβάτια» τόνισε ο κ. Λιοδάκης ο οποίος επεσήμανε ότι οι ελλείψεις προσωπικού είναι «οριζόντιες σε όλα τα τμήματα του Νοσοκομείου, ανεξαρτήτου κρισιμότητας και νευραλγικότητας του κάθε τομέα. Και όλα αυτά κόντρα στις δεσμεύσεις όλων των τελευταίων κυβερνήσεων ότι ιδιαίτερα το ζήτημα των κρεβατιών ΜΕΘ θα είναι η πρώτη προτεραιότητα, ότι θα υπάρξουν διορισμοί ιδιαίτερα για τις κλειστές μονάδες. Δυστυχώς εδώ μετράμε μείον κρεβάτια ΜΕΘ σε μια κατάσταση που ήταν ήδη προβληματική».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου