Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Κοινό μέτωπο ΠΟΑμΣΚΠ και ΕΣΑμΕΑ απέναντι στον ΕΟΠΥΥ

Ανθή Αγγελοπούλου - Sofokleousin.gr

Κοινό μέτωπο έκαναν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (ΠΟΑμΣΚΠ0 με την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) προκειμένου να θέσουν στον ΕΟΠΥΥ τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και να ζητήσουν να βρεθούν λύσεις στις ανάγκες τους.

Έτσι χθες Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015 η κα. Τζίτζικα, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων ΠΟΑμΣΚΠ, και ο κ. Γρ. Λεοντόπουλος , Αντιπρόεδρος της ΕΣΑμΕΑ, πραγματοποίησαν συνάντηση με τον κ. Ι.Ν. Βαφειάδη, Γενικό Διευθυντή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Υπηρεσιών Υγείας του ΕΟΠΥΥ για να καταθέσουν τα αιτήματα τους.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των ασθενών, ο κ. Βαφειάδης δεσμεύτηκε να ικανοποιήσει τις υπάρχουσες ανάγκες ενώ τόνισε ότι θα είναι δίπλα τους και θα στηρίξει το έργο τους. 

Ωστόσο, αυτό που αξίζει να σημειωθεί από το όλο θέμα είναι η συνεργασία της ΠΟΑμΣΚΠ και της ΕΣΑμΕΑ καθώς και οι δύο δηλώνουν ότι υπάρχει βαθιά αλληλεγγύη και κατανόηση μεταξύ τους και διαβλέπουν ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον στις διεκδικήσεις τους.

Να θυμίσουμε επίσης, ότι οι εκπρόσωποι συλλόγων ασθενών από το εξωτερικό έχουν που έχουν παραβρεθεί στο συνέδριο ασθενών που γίνεται κάθε χρόνο από τη Boussias Communication, έχουν προτείνει στους ελληνικούς συλλόγους να μπουν όλοι κάτω από μια κεντρική «ομπρέλα» διότι κάτι τέτοιο θα τους δώσει μεγαλύτερη δύναμη έναντι του κράτους και θα μπορούν να διαπραγματεύονται καλύτερα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τις ανάγκες που έχουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου