Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Ο ΙΣΑ εκφράζει την αντίθεσή του στην πληρωμή της ιατρικής επίσκεψης με πιστωτική κάρτα


Δημοσιεύθηκε Παρασκευή, 02 Οκτωβρίου 2015 12:46

O Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, εκφράζει την αντίθεσή του στην καθιέρωση της πληρωμή της ιατρικής επίσκεψης με πιστωτική κάρτα όπως προαναγγέλθηκε από το υπουργείο Οικονομικών και καλεί την κυβέρνηση να το επανεξετάσει.

Το εν λόγω μέτρο δεν θα συμβάλλει στην πάταξη της φοροδιαφυγής, καθώς πρόκειται για παροχή υπηρεσιών και όχι για προϊόν και δεν μπορεί κατ΄ αυτόν τον τρόπο να ελεγχθεί.

Αντιθέτως, θα αποτελέσει μια ακόμα σημαντική επιβάρυνση για τον επαγγελματία της υγείας που θα πρέπει να πληρώσει την προμήθεια του 2% στις τράπεζες καθώς και το κόστος αγοράς του μηχανήματος. Οι ιδιώτες γιατροί που έχουν εξαθλιωθεί οικονομικά θα πρέπει να υποστούν την επιβάρυνση ή θα εξαναγκαστούν να μετακυλήσουν το κόστος στον ασθενή.

Επιπλέον θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι υπάρχει μια μεγάλη μερίδα ασθενών προχωρημένης ηλικίας που δεν έχει εξοικειωθεί με την συγκεκριμένη διαδικασία.

Ο ΙΣΑ καλεί την κυβέρνηση να λάβει υπόψη τις ιδιαίτερες παραμέτρους του χώρου της υγείας και να επιδείξει την ανάλογη κοινωνική ευαισθησία.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ   ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

5 σχόλια:

  1. Δεχομαι ότι θα υπαρξει ενα επιπλεον κοστος το οποιο θα μετακυλισθει στον ασθενη. Αλλα καταλαβαίνω ότι για τον γιατρό που ειναι συνεπης φορολογικά δεν θα υπαρχει ιδιαιτερο προβλημα. Θεωρω δεδομενο ότι θα αυξηθει και το κοστος της επισκεψης απο τον ιατρο και εκει ο ασθενης θα σκεφθει να περικοψει δαπανες για χονδρους καρχαρια, καλωπισμο νυχιων ημιμονιμα και μη, καταβολη επιπλεον χρηματων ανα συνεδρια σε συμβεβλημενους φυσιοθεραπευτες, μαυρα σε κλινικες και κλινικαρχες , μαυρα σε πανεπιστημιακους και λοιπα και λοιπα. Και ισως τοτε του μεινουν και καποια χρηματα να πληρωσει αξιοπρεπως ενα κλινικό ιατρο της γειτονιας του . Δεν καταλαβαινω δηλαδη που ειναι το προβλημα. Ας μου το εξηγησει καλύτερα καποιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αφού με πρωτεργάτες τους ίδιους τους γιατρούς,ξεφτιλίστηκε η επίσκεψη στο 10ευρω,τώρα μας έπιασε ο πόνος της μετακύλησης του 2% στον ασθενή.Ας βάλουνε και έναν κουμπαρά να τους πετάνε το 20λεπτο.Κόποιοι λίγοι που μείναμε να ζητάμε αξιοπρεπή αμοιβή δεν θα έχουμε πρόβλημα.Θα το αντέξουμε.Κάρτα λοιπόν και αντιστοίχηση απόδειξης με την συνταγή μεσω του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.Και όποιος δεν μπορεί στο ΠΕΔΥ,αποκλειστικός με μισθό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απαράδεκτη ανακοίνωση. Μας εκθέτει όλους τους γιατρούς. Η θέση μας θα πρέπει να είναι ότι όλες οι δαπάνες των πολιτών σε ελεύθερους επαγγελματίες (όχι μόνο σε γιατρούς),από το πρώτο ευρό θα πρέπει να γίνονται με κάρτες. Η φοροδιαφυγή που μας καταστρέφει διαχρονικά θα πρέπει να τελειώσει και αυτός είναι ο καταλληλότερος τρόπος. Αυτό που πρέπει να απαιτήσουμε από το υπουργείο Οικονομικών είναι οι ηλεκτρονικές συναλλαγές να αφορούν όλες τις δαπάνες των πολιτών όχι μόνο για τους γιατρούς όπως λένε και μας φωτογραφίζουν ως τους κύριους φοροφυγάδες, όπως κάνουν πάντα. Επομένως αυτή η ανακοίνωση του Ι.Σ.Α. θα πρέπει να αποσυρθεί άμεσα και να ζητηθεί να μην εξαιρεθεί κανένας ελεύθερος επαγγελματίας από αυτήν την διαδικασία. Μόνο έτσι μπορούμε να ελπίζουμε ότι κάτι μπορεί να αλλάξει επιτέλους σ' αυτήν την χώρα και να γίνει επιτέλους χώρα της Ευρώπης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμφωνώ απόλυτα με τον προλαλήσαντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν ντρέπονται λιγάκι.δεν θέλουν κάρτες για να φορδιαφευγουν, ενώ δεχόμενοι την προκαταθεση τιμολογίων στον ΕΟΠΥΥ, θα καλύπτουν τεκμήρια και μαυρακια. Ντροπηηη

    ΑπάντησηΔιαγραφή