Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΔΥ: Η ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΔΥ
ΑΜΕΡΙΚΗΣ 9 - ΣΥΝΤΑΓΜΑ, Τ.Κ. 106 72, ΤΗΛ : 210 3642675, 210 3642927
FAX : 210 3642249, e-mail : pseyeopyy@gmail.com, facebook : ΠΣΕΥ-ΠΕΔΥ

Αρ.Πρωτ 106
Αθήνα 7/10/2015

Η ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗ

Η αποδιοργάνωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας είναι μια πραγματικότητα ενάμιση χρόνο μετά την περιβόητη μεταρρύθμιση του Άδωνη Γεωργιάδη και της προηγούμενης μεταρρύθμισης -να μην ξεχνάμε- του Ανδρέα Λοβέρδου. Οκτώ και πλέον μήνες μετά το σχηματισμό της συγκυβέρνησης η Πρωτοβάθμια Φροντίδας Υγείας εμφανίζει συμπτώματα διάλυσης. Μονάδες Υγείας με βασικές ελλείψεις σε ειδικότητες ιατρών, με παντελή έλλειψη διοικητικού προσωπικού, με εργαστήρια που λειτουργούν μόνο και μόνο χάρη στη επιμονή και το φιλότιμο των εργαζομένων και η ταφόπλακα η μή ελεύθερη πρόσβαση στα ραντεβού παρά μόνο μέσω των πενταψήφιων ραντεβού. Οι ελλείψεις τεράστιες σε αναλώσιμο υγειονομικό υλικό, αναλυτές και αντιδραστήρια.

Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΔΥ προειδοποιεί για την ωρολογιακή υγειονομική βόμβα που έχουν στα χέρια τους το Υπουργείο Υγείας και οι Διοικητές των ΥΠΕ και τους καλεί να παρακάμψουν τις όποιες αγκυλώσεις έχουν και επιτέλους να κυβερνήσουν, διαφορετικά την κατάσταση θα πάρουν στα χέρια τους οι εργαζόμενοι με άνοιγμα στο λαό και αγωνιστικές κινητοποιήσεις. 3.500.000 και πλέον ανασφάλιστοι και χιλιάδες πρόσφυγες δημιουργούν συνθήκες ασφυξίας στις Μονάδες Υγείας και τα Νοσοκομεία. Kαλούμε την πολιτική ηγεσία με γρήγορες κινήσεις να αναστρέψει αυτή την κατάσταση που δεν συνάδει με ευρωπαϊκό κράτος και με δημοκρατικές κυβερνήσεις που θέλουν να έχουν λαϊκή βάση. 

Ø Ζητούμε αξιοποίηση του ΕΣΠΑ υγείας. 1 δις ευρώ δεν αξιοποιήθηκαν στο ΕΣΠΑ της προηγούμενης οκταετίας προς όφελος ποιων; Τα συμπεράσματα δικά σας !

Ø Ζητούμε άμεσα την κάλυψη των Μονάδων Υγείας με ιατρικό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων με διοικητικό, εργαστηριακό και υγειονομικό προσωπικό.

Ø Ζητούμε τον εκσυγχρονισμό των εργαστηρίων (μικροβιολογικών, ακτινολογικών, οδοντοτεχνικών) με υλικά, αντιδραστήρια, αναλυτές, μηχανήματα ακτινολογικά (πχ μαστογράφους).

Ø Ζητούμε την αξιοποίηση των κεντρικών βιοπαθολογικών εργαστηρίων Αθηνών και Πειραιά και την ενίσχυσή τους μιας και είναι ο πυλώνας των εργαστηρίων των Μονάδων Υγείας.

Ø Ζητούμε την μηχανογράφηση των εργαστηρίων και σύνδεσή τους με την ΗΔΙΚΑ.

Ø Ζητούμε καθημερινή μεταφορά των δειγμάτων με courier.

Ø Αντιδρούμε στην σταδιακή αποψίλωση των θέσεων εργασίας των εργαστηρίων μέσω των μετακινήσεων στα Νοσοκομεία μια και οι θέσεις εργασίας μειώθηκαν τα τελευταία χρόνια κατά πενήντα της εκατό και ήδη τα εργαστήρια λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας.

Ø Αντιδρούμε στην εκχώρηση των δημόσιων δομών υγείας στους εργολάβους της υγείας.

Ø Αντιδρούμε στη διαπλοκή.

Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΔΥ ΔΗΛΩΝΕΙ ΠΑΡΩΝ ΚΑΙ ΚΑΛΕΙ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΣΕ ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΟ ΔΙΑΛΟΓΟ.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΙΣΗΣ   ΒΑΣΙΛΗ ΛΕΗΜΟΝΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου