Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

“Κόκκινος” συναγερμός από τους ειδικευόμενους του “Μαμάτσειου”

- Virus.com.gr

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας και της Επιθεώρησης Εργασίας ζητούν οι ειδικευόμενοι γιατροί του ΓΝ Κοζάνης, για την αποφυγή του μοιραίου, δηλαδή της απώλειας ανθρώπινων ζωών.

Οι ειδικευόμενοι καταγγέλλουν εφιαλτικές συνθήκες για ασθενείς κι εργαζόμενους εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού.

“Κλινικές όπως Παθολογική, Παιδιατρική, Ψυχιατρική, Ουρολογική, Ω.Ρ.Λ., Οφθαλμολογική, Αναισθησιολογικό, Ορθοπεδική, Καρδιολογική, Μαιευτική δεν μπορούν να θεωρηθούν απλά υποστελεχωμένες αλλά βρίσκονται σε πλήρη στελεχιακή αποσύνθεση με 1αν ή 2 γιατρούς σε πλήρη εξουθένωση σωματική και ψυχική” αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Δεδομένης και της σημαντικής αύξησης στην προσέλευση των ασθενών, οι ειδικευόμενοι γιατροί εκφράζουν ανοιχτά τον τρόμο τους το ιατρικό λάθος να μετατραπεί από πιθανότητα σε κάτι το αναμενόμενο.

“Ως άνθρωποι, ξεπεράσαμε κάθε όριο αντοχής, βιώνοντας την πλήρη απαξία από το επίσημο κράτος” λένε και προσθέτουν “…υπό αυτές τις ακραίες συνθήκες λειτουργίας, το νοσοκομείο Κοζάνης δεν μπορεί να εκπληρώσει αποτελεσματικά τον σκοπό ύπαρξης του, που είναι η διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας, ενώ παράλληλα τίθεται σε κίνδυνο η σωματική και ψυχική υγεία των εργαζομένων καθώς και νομική και συνειδησιακή τους ακεραιότητα”.

Οι ειδικευόμενοι του “Μαμάτειου” κοινοποιούν την επιστολή για τα λειτουργικά αδιέξοδα του νοσοκομείου όχι μόνο στη Διοίκηση της 3ης ΥΠΕ και στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας, αλλά και στην Εισαγγελία Κοζάνης καθώς και στην Επιθεώρηση Εργασίας, επισημαίνοντας ότι μετά την κατάρρευση του συστήματος υγείας, καταρρέουν και οι άνθρωποι που το υπηρετούν.

Πηγή: kozanimedia.gr

2 σχόλια:

  1. οι ειδικευμενοι ιατροι στειλαμε -αυτη τη φορα- την επιστολη.-και ειναι η πικρη αληθεια-.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και στο κοzani.media ειδικευμενοι ειναι.δεν εχει σημασιαβεβαια ποιος τη στελνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή