Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

“Μπλόκο” από τους φυσικοθεραπευτές του Δημοσίου

- Virus.com.gr

Σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία κατέρχονται οι φυσικοθεραπευτές που εργάζονται σε δομές υγείας και πρόνοιας του ΕΣΥ/ΠΕΔΥ και των ΟΤΑ (ΚΑΠΗ), με βασικό αίτημα τη χορήγηση επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας.

Οι φυσικοθεραπευτές λάμβαναν το επίδομα μέχρι που εφαρμόστηκε το ενιαίο μισθολόγιο. Σε παρέμβαση του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσιοθεραπευτών (ΠΣΦ), ειπώθηκε τότε ότι ο κλάδος εξαιρέθηκε από λάθος. Ωστόσο, το θέμα παραμένει σε εκκρεμότητα μέχρι σήμερα, με τον πρόεδρο του ΠΣΦ, Πέτρο Λυμπερίδη, να κάνει λόγο για κατάφορη αδικία.

«Οι φυσικοθεραπευτές στα νοσοκομεία για παράδειγμα έρχονται σε άμεση επαφή με τον ασθενή, γιατί εργάζονται επί κλίνης. Το περισσότερο έργο δηλαδή γίνεται πάνω σε ασθενείς που είναι χειρουργημένοι, ενώ παρέχουν τις υπηρεσίες τους και στις μονάδες εντατικής θεραπείας», αναφέρει χαρακτηριστικά στο Virus. «Δεν έγινε καν μια διαβάθμιση, ότι οι μεν θα το παίρνουν και οι άλλοι όχι» προσθέτει.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσιοθεραπευτών (ΠΣΦ) καλεί τους δημοσίους υπαλλήλους – μέλη του σε μαζική συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση, καθώς και στην παράσταση διαμαρτυρίας που διοργανώνει μπροστά από το υπουργείο Υγείας, στις 12 το μεσημέρι, διεκδικώντας και μια σειρά άλλα ζητήματα όπως:
• Αύξηση των δαπανών για την υγεία και ενίσχυση των δημόσιων δομών περίθαλψης.
• Διασφάλιση οργανικών θέσεων. Ούτε μια απόλυση εργαζομένου.
• Τροποποίηση του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα για εξέλιξη και κατάργηση του διαχωρισμού σε ΤΕ και ΠΕ.
• Σύσταση Διατομεακού Τμήματος Φυσικοθεραπείας ή Αυτοτελούς Γραφείου Φυσικοθεραπείας επίπεδου τμήματος, με προϊστάμενο φυσικοθεραπευτή
• Θέσπιση ειδικού κλάδου, όπου θα εντάσσονται όλα τα επαγγέλματα υγείας, κ.λπ.

Η κινητοποίηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της απεργίας που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ και πραγματοποιείται με τη στήριξη της ΠΟΕΔΗΝ και της ΠΟΕ – ΟΤΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου