Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

Υπέρογκα τα χρέη ΙΚΑ & ΟΑΕΕ προς τον ΕΟΠΥΥ



megatv.com
Για την πληρωμή συντάξεων χρησιμοποιούνται εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ που εισπράττονται από τα ασφαλιστικά ταμεία και κανονικά θα έπρεπε να πηγαίνουν για τις υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ.

Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του Ταμείου Πρόνοιας του Δημοσίου, Νίκο Καλάκο, που μίλησε στην εκπομπή "MEGA Σαββατοκύριακο" τα δύο μεγαλύτερα ασφαλιστικά ταμεία - ΙΚΑ και ΟΑΕΕ - οφείλουν πάνω από 1 δισ. ευρώ με το χρέος του πρώτου να βρίσκεται στα 715 εκατ. ευρώ και του δεύτερου στα 530 εκατ. ευρώ.

Την ίδια στιγμή στο Ταμείο Πρόνοιας του Δημοσίου "λιμνάζουν" 62.000 αιτήσεις για εφάπαξ από τον Σεπτέμβριο του 2013 καθώς δεν υπάρχουν χρήματα για τις πληρωμές και δεν έχει βρεθεί ακόμη ο νέος τρόπος υπολογισμού των εφάπαξ.

Ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής, Αλέξης Μητρόπουλος, μιλώντας στην ίδια εκπομπή, ανέφερε ότι μέσα στην επόμενη χρονιά έρχονται και νέες περικοπές συντάξεων - κύριων και επικουρικών - επειδή δεν υπάρχουν τα οικονομικά ισοδύναμα τουλάχιστον 1,8 δισ ευρώ που θα προκύψουν από τη μείωση των δαπανών για τις συντάξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου