Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Νοσοκομειακοί γιατροί: Καμία υπόσχεση για πληρωμές, χρηματοδότηση, προσλήψεις

Απογοητευτική φαίνεται ότι ήταν η συνάντηση που είχε το προεδρείο της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας Πειραιά με τον διοικητή της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (καθώς ο αντίστοιχος της 2ης ΥΠΕ αρνείται καν να τους δει...). Οι γιατροί του έθεσαν τα θέματα της μη έγκαιρης πληρωμής των εφημεριών, τις ελλείψεως προσωπικού στα νοσοκομεία, της ελλιπούς χρηματοδότησης των νοσοκομείων και τα προβλήματα σε ΜΕΘ κι άλλα ειδικά τμήματα... Αλλά δεν πήραν καμία υπόσχεση.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη - IATROPEDIA

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεσμεύεται για προσλήψεις και πληρωμή εφημεριών τρίτου 3μηνου κάπου ανάμεσα στις 17 με 27 Οκτωβρίου αλλά φαίνεται ότι δεν έχουν την ίδια ενημέρωση και οι διοικητές των ΥΠΕ πώστε να καθησυχάσουν στοιχειωδώς τους νοσοκομειακούς γιατρούς.

Ως εκ τούτου, η συνάντηση της ΕΙΝΑΠ με τον Υπεάρχη ήταν μάλλον απογοητευτική καθώς δεν απάντηση στις αγωνίες και τα εύλογα ερωτήματά τους.

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση της ΕΙΝΑΠ:

Στις 1/10/15 πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση της ΕΙΝΑΠ με την ΟΕΝΓΕ και τον Διοικητή της 1ης ΥΠε (ο Διοικητής της 2ης ΥΠε, αν και προσκεκλημένος δεν προσήλθε, λόγω της αντιπαράθεσής του με την ΕΙΝΑΠ, μετά τα τόσα προβλήματα που έχει δημιουργήσει στα νοσοκομεία του Πειραιά και της Δυτικής Αθήνας).

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν:
1. Ελλείψεις – προσλήψεις προσωπικού.
2. ΜΕΘ – Ογκολογικά νοσοκ. – Κλινικές αποκατάστασης.
3. Χρηματοδότηση νοσοκομείων.
4. Έλλειψη ειδικευομένων – Μετανάστευση νέων γιατρών.
5. Πληρωμή εφημεριών.
Οι απαντήσεις που πήραμε ήταν ότι κατανοούν τα προβλήματα, που πραγματικά υπάρχουν, και ότι θα γίνει προσπάθεια για την επίλυσή τους. Εμείς όμως οι νοσοκομειακοί γιατροί που τα ζούμε καθημερινά, βλέποντάς τα να διογκώνονται διαρκώς, θέλουμε εδώ και τώρα λύσεις χωρίς άλλες υποσχέσεις.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΠ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ        Ο ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΑΤΙΝΑ ΠΑΓΩΝΗ   ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΖΑΝΟΣ

Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΩΣΤΑ ΛΙΒΑΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου