Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Φωνές από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατά των ρυθμίσεων στο ιδιοκτησιακό των φαρμακείων



Πληθαίνουν οι φωνές και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ κατά των προωθούμενων μέτρων στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων.

Τον παραλογισμό των προωθούμενων μέτρων για το ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων, αναδεικνύουν και βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος.

IATRONET

Με δηλώσεις τους στη δημόσια τηλεόραση, οι βουλευτές Κυκλάδων και Β΄ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Συρμαλένιος και Γιώργος Δημαράς, παραδέχονται ότι τα μέτρα δεν συνάδουν με τις θέσεις του κόμματος.

Ο Γιώργος Δημαράς (φωτό δεξιά) είπε χαρακτηριστικά ότι “...δυστυχώς, κάνουμε πράματα που δε θα θέλαμε να κάνουμ,ε αλλά αναγκαζόμαστε λόγω της πολύ δύσκολης κατάστασης”.

Δεν είναι πολιτική μας επιλογή – σημείωσε – να μπουν επιχειρηματίες σε ένα φαρμακείο, να μπορεί να ανοίγει επιχειρηματίας φαρμακείο.

Δεν είναι συμβατή με την αριστερή ιδεολογία η συγκεκριμένη κατεύθυνση:

“Είναι νεοφιλελεύθερη πολιτική, στην οποία δυστυχώς αυτή την εποχή δε μπορούμε να αντισταθούμε...”.

Παράλογες

Ο Νίκος Συρμαλένιος (φωτό αριστερά) παραδέχτηκε από το ίδιο μικρόφωνο ότι οι φαρμακοποιοί έχουν δίκιο και διαμαρτύρονται.

Χαρακτήρισε, δε, πολλές απαιτήσεις των δανειστών παράλογες και τόνισε ότι οι κινητοποιήσεις βοηθούν την κυβέρνηση να διαπραγματεύεται καλύτερα με τους θεσμούς.

Το 80% των προτάσεων των δανειστών είναι παράλογες, είπε χαρακτηριστικά.

Αποθηκάριοι

Αλληλέγγυοι προς τους φαρμακοποιούς εμφανίζονται και οι φαρμακαποθηκάριοι.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φαρμακαποθηκαρίων ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι πάγια θέση του κλάδου ήταν και παραμένει ότι το πολυδιαφημισμένο άνοιγμα του επαγγέλματος δεν θα προσφέρει τίποτα στην κοινωνία:

“Τα φαρμακεία πρέπει να παραμείνουν στα χέρια των Ελλήνων φαρμακοποιών. Οποιαδήποτε διατάραξη του υφιστάμενου καθεστώτος θα αποτελέσει αφενός εφαλτήριο για τον αφανισμό του ελληνικού φαρμακείου και αφετέρου προθάλαμο για τον ήδη συντελούμενο αφελληνισμό της παραγωγής και διανομής φαρμάκων στη χώρα μας.

Με βάση τα παραπάνω στηρίζουμε και συμπαραστεκόμαστε στις κινητοποιήσεις των συναδέλφων φαρμακοποιών".

Δ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου