Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Έρχεται νέο μοντέλο πρωτοβάθμιας περίθαλψης

HEALTH VIEW
Ένα νέο σύστημα για την κοινωνική πρόνοια, ανάλογο του ΕΣΥ, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την παρουσίαση των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή. Όπως είπε, μεγάλος στρατηγικός στόχος είναι η δημιουργία ενός Εθνικού Συστήματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την κοινωνική προστασία. 

Ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε επίσης για την ενεργοποίηση των καρτών υγείας των ανασφάλιστων πολιτών αλλά και για ένα νέο μοντέλο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας «ως βασικός πυλώνας για το νέο δημόσιο σύστημα υπηρεσιών υγείας. Ειδικά για την Υγεία, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στους βασικούς άξονες της πολιτικής του και: 

Δεσμεύτηκε για την άμεση απρόσκοπτη και ισότιμη πρόσβαση σε αποτελεσματικά, ποιοτικά και ασφαλή φάρμακα για τον Έλληνα πολίτη. 

Προαγωγή βασικής και κλινικής έρευνα στον τομέα του φαρμάκου. 

Πρόσβαση των ανασφάλιστων πολιτών στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας 

Επιτάχυνση της διαδικασίας προσλήψεων 1093 υγειονομικών και 2500 γιατρών και νοσηλευτών. 

Άνοιγμα συμβάσεων του ΕΟΠΥΥ στους νέους γιατρούς. 

Αξιολόγηση διοικήσεων των νοσοκομείων. Αντικατάσταση όσων κριθούν αναποτελεσματικές.

5 σχόλια:

  1. Μας ζάλισε μιάμιση ώρα, ήπιε 1 λίτρο νερό και στο τέλος όλοι κατάλαβαν οτι οι προγραμματικές δηλώσεις ήταν μια απ' τα ίδια. Θα θα θα θα θα, με ένα ταμείο άδειο... Όξω ρε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το νέο μοντέλο τους μάρανε.... Εδώ έναν ΕΟΠΥΥ έχουν να σουλουπώσουν και δεν μπορούν να πληρώσουν τους γιατρούς και τους φαρμακοποιούς....6 μήνες απλήρωτοι οι γιατροί και τα ληξιπρόθεσμα χρέη έχουν φτάσει στον ουρανό...Πρώτα "τακτοποιείς το μαγαζί" και μετά το αλλάζεις και το επεκτείνεις....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι συνήθεια του κ. Τσίπρα να δεσμεύεται για κάτι και να μην το κάνει. Δεν νομίζω ότι πρέπει να του δίνει κάποιος ιδιαίτερη σημσία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τι τι ρι τι τι λα λα λα ποσο μαρεσουν οι καραμελιτσες θα θελα ναχα δυο σακουλιτσες λα λα λα τι τι τι

    ΑπάντησηΔιαγραφή