Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

ΠΦΣ: Τα ελληνικά ζητήματα για τα φαρμακεία αφορούν όλη την Ευρώπη!

Από Βασίλη Βενιζέλο - ygeia360.gr

Σε διαρκή επικοινωνία βρίσκεται ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) με την PGEU στοχεύοντας στην ευαισθητοποίηση των αρμοδίων οικονομικών και πολιτικών οργάνων (OOΣΑ και Κομισιόν ) για τα θέματα των ελληνικών φαρμακείων.

Στην σχετική ανακοίνωση, την οποία εξέδωσε την Τρίτη 6 Οκτωβρίου ο ΠΦΣ, αναφέρονται επίσης τα εξής:

"Bασική επιδίωξη του προέδρου του ΠΦΣ κ. Κωνσταντίνου Λουράντου είναι η υιοθέτηση από ευρωπαϊκής πλευράς της άποψης, ότι τα ελληνικά θέματα των φαρμακείων αφορούν το σύνολο των ευρωπαϊκών χωρών. Μάλιστα σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της PGEU κ. O' Loughlin τονίζει ότι το ενδιαφέρον των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων δεν επικεντρώνεται στην Ελλάδα που βρίσκεται σε κρίση , αλλά στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη στα οποία αποσκοπούν να κυριαρχήσουν τα μεγάλα οικονομικά καρτέλ. 

Το αποτέλεσμα είναι να προγραμματίζεται συνάντηση με την αρμόδια Επιτροπή του ΟΟΣΑ ενώ ήδη έχει ορισθεί συνάντηση με τους εκπροσώπους της Κομισιόν όπου θα μεταφερθούν και οι ελληνικές θέσεις. «Δεν μπορεί η Ευρώπη να επιβάλλει στην Ελλάδα μέτρα για τα φαρμακεία που δεν αποδέχονται τα ίδια τα ευρωπαϊκά κράτη. Είμαστε στην Ευρώπη και απαιτούμε να έχουμε την ίδια αντιμετώπιση με όλα τα υπόλοιπα κράτη. Προτείναμε το Γερμανικό μοντέλο. Εάν δεν είναι σωστό τότε γιατί οι Γερμανοί το υιοθετούν; λέει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΦΣ".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου