Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Πότε θα αποπληρωθούν τα χρέη του ΕΟΠΥΥ! Τι περιλαμβάνει ο προϋπολογισμός

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου
Health Report.gr

Δεσμεύσεις ότι έως το τέλος του 2016 θα έχει εξοφληθεί το μεγαλύτερο μέρος των ληξιπρόθεσμων οφειλών του ΕΟΠΥΥ, λαμβάνει η κυβέρνηση.

Ειδικότερα με βάση τη συμφωνία με τους δανειστές αλλά και τα όσα προβλέπονται στον προϋπολογισμό, η κυβέρνηση αναμένεται να χρηματοδοτήσει τονΕΟΠΥΥ για να αποπληρώσει τα χρέη του από το 2012.

Σημειώνεται χαρακτηριστικά ότι: «Ο Κρατικός Προϋπολογισμός θα αναλάβει την υποχρέωση να χρηματοδοτήσει την εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης. Ειδικότερα, θα επιχορηγηθούν οι φορείς της Γενικής Κυβέρνησης για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων προς τρίτους που δημιουργήθηκαν μετά την 1/1/2012, ενώ προτεραιότητα θα δοθεί και πάλι στους τομείς υγείας, πρόνοιας και κοινωνικής ασφάλισης».

Για το σκοπό αυτό θα εγγραφούν οι απαραίτητες πιστώσεις στον Προϋπολογισμό του 2016.
Βέβαια ο ΕΟΠΥΥ θα πρέπει να εκκαθαρίσει τις υποχρεώσεις του, γεγονός που σημαίνει ότι θα πρέπει να ολοκληρωθούν οι έλεγχοι σε κλινικές, μονάδες, κέντρα και ιατρεία ώστε να εξοφληθούν οι υποχρεώσεις του προς τους ιδιώτες παρόχους.

Στην περίπτωση αυτή εκτιμάται ότι ως το τέλος του 2016 θα έχουν μειωθεί σημαντικά οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις της Γενικής Κυβέρνησης προς τρίτους.

Ωστόσο επισημαίνεται ότι οι εκταμιεύσεις των επιχορηγήσεων του προγράμματος εκκαθάρισης ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων θα προσαρμόζονται ανάλογα με τις δυνατότητες του Τακτικού Προϋπολογισμού και τις ταμειακές κάθε φορά συνθήκες και συνεπώς ανάλογα με τις εκταμιεύσεις των δόσεων βάσει της Σύμβασης Οικονομικής Ενίσχυσης από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας.

Στην περίπτωση που το …ταμείον είναι μείον θα καθυστερεί και η εξόφληση των χρεών.

1 σχόλιο:

  1. ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2013 ΕΑΝ ΔΕΝ ΜΕ ΑΠΑΤΑ Η ΜΝΗΜΗ ΜΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΕΣ.ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΠΡΟΣΕΞΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή