Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Λύση στο “και πέντε” για τις 120 κλίνες ΜΕΘ

 - Virus.com.gr

Αίσιο τέλος στο δράμα με τις κλίνες εντατικής θεραπείας που κινδύνευαν να κλείσουν και το οποίο παρακολουθούσε με «κομμένη ανάσα» η κοινή γνώμη, έδωσε χθες Πέμπτη το ΚΕΕΛΠΝΟ, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του Virus (δείτε εδώ).

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου – όπως έχει συμβεί ξανά στο παρελθόν – παρέτεινε την ισχύ των συμβάσεων που έχουν λήξει από τις αρχές Οκτώβρη, καλύπτοντας έτσι προσωρινά το «κενό» που είχε δημιουργηθεί, με κίνδυνο να μπει «λουκέτο» σε 120 κρεβάτια εντατικής θεραπείας και αυξημένης φροντίδας. Κάτι τέτοιο θα σήμαινε αυτόματα την κατακόρυφη αύξηση του αριθμού των ασθενών που καταλήγουν γιατί δεν τυγχάνουν της ενδεδειγμένης θεραπείας στον ενδεδειγμένο χρόνο.

Στη σχετική απόφαση, με ημερομηνία 8/10/15, αναφέρεται χαρακτηριστικά :


Με τον τρόπο αυτό, οι γιατροί και οι νοσηλευτές των οποίων η σύμβαση είχε λήξει, θα συνεχίσουν να πληρώνονται μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών για τη νέα προκήρυξη.

Την ικανοποίησή της για την επαναλειτουργία των κλινών εκφράζει η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδας (ΕΝΕ), υπογραμμίζοντας ωστόσο την ανάγκη να βρεθεί μόνιμη λύση.

«…θεωρούμε αυτονόητη τη δρομολόγηση από την πλευρά του Υπουργείου Υγείας, όλων εκείνων των διαδικασιών που θα απομακρύνουν κάθε ενδεχόμενο επανάληψης του παρόντος προβλήματος, ώστε να μην έρθουμε στη δυσάρεστη θέση να επανέλθουμε σε παρόμοιες χρονοβόρες και ψυχοφθόρες διαδικασίες» αναφέρει χαρακτηριστικά η ΕΝΕ, και ζητάει την πρόσληψη μόνιμων νοσηλευτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου