Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Οι αρμοδιότητες των υπουργών Υγείας, το νέο χαρτοφυλάκιο του Γ. Μπασκόζου και η πιθανότητα ενοποίησης των δύο γενικών γραμματειών



Μαζί θα μοιραστούν το βαρύ χαρτοφυλάκιο των νοσοκομείων οι δύο άνδρες του υπουργείου Υγείας κ.κ. Ανδρέας Ξανθός και Παύλος Πολάκης σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ενώ το φάρμακο φαίνεται ότι κατευθύνεται στα χέρια του υπουργού Υγείας.

Της Νατάσσας Ν. Σπαγαδώρου

Η ισορροπία 50 50 είναι θετική, σχολιάζουν παράγοντες του χώρου, καθώς και οι δύο Κρητικοί γνωρίζουν σε βάθος τα προβλήματα, τα ελλείμματα αλλά και τα δυνατά σημεία του ΕΣΥ, και είναι βέβαιο ότι θα μπορέσουν να δώσουν άμεσα λύσεις.

Άλλωστε η θητεία τους επί πολλά χρόνια στα νοσοκομεία, ως μικροβιολόγος ο κ. Ξανθός και ως εντατικολόγος ο κ. Πολάκης, αλλά και στον συνδικαλισμό, είναι βέβαιο ότι θα αποφέρει καρπούς.

Εν τω μεταξύ, ακόμη πιο ευρύ χαρτοφυλάκιο αναμένεται να έχει και ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας κ. Γιάννης Μπασκόζος, ενώ άλλες ασφαλείς πληροφορίες, κάνουν λόγο για ενδεχόμενη ενοποίηση των δύο γενικών γραμματειών.

Το επιπλέον χαρτοφυλάκιο που αναλαμβάνει ο κ. Μπασκόζος, είναι η εποπτεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας και του Εθνικού Συμβουλίου Υγείας.

Ο γ.γ έχει ακόμη το χαρτοφυλάκιο της Δημόσιας Υγείας, της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και των Διεθνών Σχέσεων. Ως επικεφαλής Δημόσιας Υγείας, ο κ. Μπασκόζος θα ασχοληθεί το προσεχές διάστημα ακόμη πιο εντατικά με το προσφυγικό ενώ είναι φανερό ότι θα υπάρξει στενή συνεργασία με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, το οποίο είναι γεγονός, ότι από την πρώτη στιγμή, στάθηκε πολύ κοντά και αρωγός σε όλους τους μετανάστες, δίνοντας πρακτικές λύσεις και συμβάλλοντας ώστε να γίνει σωστή διαχείριση του τεράστιου αυτού υγειονομικού ζητήματος.

Στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση εμπίπτει το ζήτημα του Υγειονομικού Χάρτη το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τέλος του έτους, όπως εκτιμά ο κ. Μπασκόζος. Στο κομμάτι αυτό επίσης, εμπίπτουν τα Θεραπευτικά Πρωτοκόλλα – ετοιμάζονται ήδη 25 νέα μέχρι τέλος του 2015 – καθώς και η Επιτροπή Ελέγχου φαρμακευτικής δαπάνης.

Επίσης ο γενικός γραμματέας βρίσκεται επικεφαλής και της ΑΕΜΥ, η οποία εμπλέκεται με το νοσοκομείο Σαντορίνης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη ο αναπληρωτής υπουργός κ. Παύλος Πολάκης δεσμεύθηκε προς τον κ. Μπασκόζο, να προχωρήσει άμεσα η λειτουργία του νοσοκομείου Σαντορίνης.

Να θυμίσουμε ότι τη δέσμευση της κυβέρνησης για την άμεση έναρξη λειτουργίας του Γενικού Νοσοκομείου Σαντορίνης, είχε ανακοινώσει ο κ. Μπασκόζος, σε επίσκεψη που πραγματοποίησε στις 20 Αυγούστου στο νησί.

Ειδικότερα, την δήλωση αυτή μετέφερε ο κ. Μπασκόζος προς τον εκπρόσωπο του Μητροπολίτη Θήρας πατέρα Νικόλαο Σιγάλα. Το νοσοκομείο, θα λειτουργήσει με δημόσιο χαρακτήρα και σε συνεργασία με την ΑΕΜΥ (Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου