Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Αρμοδιότητες: Τι έχει κλείσει και τι είναι «στον αέρα»


Οι δύο ισχυροί άνδρες του Υπουργείου Υγείας προσπαθούν από τα πρώτα 24ωρα να λύσουν το γρίφο της κατανομής των αρμοδιοτήτων. Αν και η ανάθεση συγκεκριμένων τομέων ήταν, μάλλον, προφανής από την αρχή, για κάποιους άλλους «η μπίλια δεν έχει κάτσει», ακόμα.

Η σοβαρότητα και πολυπλοκότητα των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Υγεία στο σύνολο της είναι εμφανής και στις πολύωρες συζητήσεις που λέγεται πως έχουν ο Ανδρέας Ξανθός με τον Παύλο Πολάκη.

Σε ό,τι αφορά τις αρμοδιότητες τα σοβαρότερα φαίνεται πως έχουν αποσαφηνιστεί. Ο Υπουργός Υγείας αναμένεται να αναλάβει το Φάρμακο, όπως είχε εκτιμήσει το Virus, ενώ ο Ανδρέας Ξανθός φέρεται να διατηρεί και την Ψυχική Υγεία, καθώς και το κομμάτι των προσλήψεων στο Σύστημα Υγείας.

Όλα τα υπόλοιπα ζητήματα, πλην των προσλήψεων, δηλαδή, αναμένεται να είναι αρμοδιότητα του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας.

Αν και οι δύο άνδρες δεν φέρονται να έχουν καταλήξει στο θέμα του ΕΟΠΥΥ, η αρμοδιότητα του Οργανισμού είναι, αυτή τη στιγμή, πιο κοντά στον Π. Πολάκη, όπως και οι Προμήθειες.

Τα παραπάνω φέρονται να είναι και οι τομείς για τους οποίους Ξανθός και Πολάκης έχουν, έως τώρα, μοιράσει. Ανοικτές παραμένουν οι αρμοδιότητες του ΚΕΕΛΠΝΟ, του ΕΚΕΑ, του ΚΕΣΥ, αλλά και του ΟΚΑΝΑ και του ΚΕΘΕΑ.

Σε κάθε περίπτωση, το παζλ αναμένεται να λυθεί εντός της εβδομάδας ή σε κάθε περίπτωση κοντά στις Προγραμματικές Δηλώσεις της Κυβέρνησης.

1 σχόλιο: