Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Προεκλογικές μετακινήσεις προσωπικού από το ΚΕΕΛΠΝΟ


Πάλι το ΚΕΕΛΠΝΟ έρχεται στην επικαιρότητα για αρνητικούς λόγους. Όπως αποκαλύπτουμε σήμερα, κατηγορείται ότι προχωρεί σε προεκλογικές μετακινήσεις προσωπικού από το Εθνικό Κέντρο Αναφοράς Ρετροϊών, γεγονός που πρακτικά προκαλεί σοβαρό πρόβλημα στον εργαστηριακό έλεγχο χιλιάδων δειγμάτων για τον ιό του AIDS!

Η καταγγελία σε βάρος του ΚΕΕΛΠΝΟ δεν προέρχεται από κάποιον τυχαίο. Την κάνει ο καθηγητής επιδημιολογίας του πανεπιστημίου Αθηνών και προϊστάμενος του Εθνικού Κέντρου Αναφοράς κ. Άγγελος Χατζάκης. Μάλιστα, πριν από περίπου 10 χρόνια, υπήρξε και πρόεδρος του ίδιου του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, τη Δευτέρα, ο κ. Χατζάκης ενημέρωσε εγγράφως τον υπηρεσιακό υπουργό Υγείας κ. Αθ. Μ. Δημόπουλο ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ προχωρεί σε μετακινήσεις προσωπικού κατά τη διάρκεια της προκλογικής περιόδου. Γεγονός που είναι προφανώς παράνομο.

Η έγγραφη ενημέρωση έγινε και στους δύο γ.γ. του υπουργείου Υγείας κ. Σπ. Κοκκινάκη και Γ. Μπασκόζο. Ειδικότερα, όπως έμαθα ο κ. Χατζάκης, καταγγέλει ότι μετακινήθηκαν αιφνιδιαστικά εργαζόμενοι του ΚΕΕΛΠΝΟ που παρέχουν υπηρεσίες στο Εθνικό Κέντρο Αναφοράς Ρετροϊών (μερικοί 10-20 χρόνια), με εντολές που παραλήφθηκαν στις 31 Αυγούστου!

Ο κ. Χατζάκης ενημερώνει τον υπηρεσιακό υπουργό Υγείας ότι λόγω των μετακινήσεων δημιουργούνται προβλήματα στον έλεγχο του ιικού φορτίου για τον ιό HIV αλλά και της αντοχής στα αντιρετροϊκά φάρμακα, ενώ ήδη εκκρεμούν προς εξέταση περίπου 2.500 δείγματα ασθενών.

Τι σημαίνουν όλα αυτά με απλά λόγια; Αν δεν ληφθούν μέτρα, ώστε να γίνουν οι εξετάσεις, θα υπάρξουν σοβαρές επιπτώσεις στη ζωή των ασθενών και θα εκτοξευτεί το κόστος της αντιρετροϊκής θεραπείας. Σε μια περίοδο που και το τελευταίο ευρώ μετράει, αφού υπάρχει πλαφόν στη φαρμακευτική δαπάνη των νοσοκομείων.

Εύλογα, γεννώνται πολλά ερωτήματα: Γιατί μετακινήθηκε αυτό το έμπειρο προσωπικό; Γιατί έγινε αυτό τώρα πριν τις εκλογές; Τι θα γίνει με τους ελέγχους των δειγμάτων ασθενών; Περιμένουμε απαντήσεις…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου