Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Αλεξιάδης: Μόνο με χρήση καρτών θα χτίζεται το αφορολόγητο από το 2016

Προς το παρόν μαζεύουμε αποδείξεις

Αθήνα
in.gr

Δεν θα υπάρξει φορολογική επιβάρυνση χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων και περιουσιών επανέλαβε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης το πρωί της Τετάρτης. Ο ίδιος προανήγγειλε την υποχρεωτική χρήση πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών για το χτίσιμο του αφορολόγητου από το 2016.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Τρ.Αλεξιάδης σημείωσε ότι οι αλλαγές στο φορολογικό θα είναι λογικές και στόχο θα έχουν να μεταφέρουν φορολογικό βάρος στα υψηλά εισοδήματα, ενώ παράλληλα γνωστοποίησε ότι οι κλίμακες για το φορολογικό θα καθοριστούν μέσα στις επόμενες ημέρες.

Σε ό,τι αφορά το θέμα των αποδείξεων, είπε ότι για το 2015 εξακολουθούμε να τις συγκεντρώνουμε αλλά για το 2016 εξετάζεται το να «χτίζεται» το αφορολόγητο μόνο με τη χρήση πλαστικού χρήματος. 

Παράλληλα, όπως είπε ο κ. Αλεξιάδης για όσους χρησιμοποιούν το πλαστικό χρήμα θα προβλέπονται και μπόνους με επιπλέον φοροελάφρυνση, ενώ αναζητείται τρόπος να αυξηθεί και το κίνητρο για τους επαγγελματίες.

Με αυτόν τον τρόπο και μόνο θα αναγνωρίζονται δαπάνες όπως οι ιατρικές, σημείωσε και πρόσθεσε ότι οι γιατροί κατάφεραν με ευκολία να ενταχθούν στο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, άρα θα μπορέσουν να ενταχθούν και στο σύστημα της ηλεκτρονικής πληρωμής.

Για τον ΦΠΑ στα νησιά ο κ. Αλεξιάδης παρατήρησε ότι θα γίνει προσπάθεια να καθοριστούν ελαφρυντικά μέτρα για τα νησιά όπου καταργείται η έκπτωση.

Σε ό,τι αφορά τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση σημείωσε ότι το θέμα δεν έχει λήξει και ότι εξετάζεται, ενώ προανήγγειλε αποφάσεις την επόμενη εβδομάδα.

«Μειώστε την προμήθεια»

Αργότερα, μιλώντας στο 1st Athens Digital Payments Summit, ο κ. Αλεξιάδης κάλεσε τις διοικήσεις των τραπεζών να μειώσουν την προμήθεια που επιβάλλουν στις επιχειρήσεις για τη χρήση των μηχανημάτων πληρωμής μέσω πιστωτικών καρτών (POs).

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε υψηλό το ποσοστό 2% που επιβάλλεται επί του τζίρου των επιχειρήσεων που γίνεται με τη χρήση πιστωτικών καρτών, την ώρα που, όπως είπε, το ίδιο το Κράτος δεν επιβάλλει τέτοιο υψηλό φόρο στις επιχειρήσεις.

Και μάλιστα όπως χαρακτηριστικά είπε ο Τρ. Αλεξιάδης σε μια περίοδο που πολλές επιχειρήσεις δεν παρουσιάζουν κέρδη και είναι ζημιογόνες.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου