Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

Μαύρη τρύπα ύψους 1,5 δισ στον ΕΟΠΥΥ

HEALTH VIEW.GR
Μαύρη τρύπα, ύψους 1,5 δισ. ευρώ, εμφανίζουν τα έσοδα του ΕΟΠΥΥ καθώς τα ασφαλιστικά ταμεία δεν αποδίδουν στον Οργανισμό τις εισφορές υγείας των ασφαλισμένων. Μάλιστα, μόνο το πρώτο 7μηνο του έτους έτους, τα χρέη των ασφαλιστικών ταμείων προς τον ΕΟΠΥΥ ξεπερνούν τα 800 εκατομμύρια ευρώ! 

Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ, κάθε μήνα ο Οργανισμός θα έπρεπε να λαμβάνει από την κοινωνική ασφάλιση 320 εκατομμύρια ευρώ, στα οποία προστίθενται 60 εκατ, ευρώ μετά την επιπλέον παρακράτηση στις συντάξεις των ασφαλισμένων υπέρ ΕΟΠΥΥ. 

Χθες ο νέος υπουργός Υγείας πραγματοποίησε συνάντηση με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Δημήτρη Κοντό προκειμένου να ενημερωθεί για τα τρέχοντα ζητήματα Οργανισμού. Ο κ. Κοντός ενημέρωσε τον υπουργό για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΕΟΠΥΥ ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην υστέρηση της αναγκαίας χρηματοδότησης του Οργανισμού από την Κοινωνική Ασφάλιση.

1 σχόλιο:

  1. Έλεος με τις χαζομάρες..... Δεν υπάρχει ένα λογισμικό όπου αυτόματα τα χρήματα των περικοπών να πιστώνονται στον ΕΟΠΥΥ???.. Είναι δυνατόν να κάνουν κουμάντο στα λεφτά του ΕΟΠΥΥ τα λαμόγια τύπου Ροβέρτου Σπυρόπουλου και Σία????? Αλλά και ο Κοντός ας κόψει τα χρήματα κανά μήνα από τους τεμπλεχανάδες Διοικητικούς που κάθονται και παίζουν πασιέντζες όλη μέρα και να ξεπληρώσει κανένα μήνα από τους γιατρούς που τους οδηγεί σε χροκοπία...Σούργελα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή