Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Γιάννης Κυριόπουλος υπηρεσιακός υπουργός Υγείας; Όλα τα σενάρια για το διορισμό

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Σε αναμονή για το τηλεφώνημα από την Προεδρία βρίσκεται ο καθηγητής οικονομικών της Υγείας Γιάννης Κυριόπουλος για να δει εάν θα αναλάβει τελικά υπηρεσιακός υπουργός Υγείας.

Άλλωστε αναμένεται να υπάρξει αλλαγή φρουράς και στο υπουργείο Υγείας, δεδομένου ότι η κυβέρνηση θα παραιτηθεί συνολικά. 

Ήδη εξάλλου στην οδό Αριστοτέλους ο Π. Κουρουμπλής μαζεύει τα πράγματά του όπως και το επιτελείο του καθώς γνωρίζουν ότι το αργότερα την Παρασκευή θα πρέπει να εγκαταλείψουν το χώρο.

Κύκλοι από το περιβάλλον του καθηγητή Γιάννη Κυριόπουλου έλεγαν στο HealthReport.gr ότι ο ίδιος δε διαψεύδει ότι θα είναι υπηρεσιακός υπουργός Υγείας, αφού άλλωστε το όνομά του κυκλοφορεί τις τελευταίες ημέρες στους διαδρόμους του Προεδρικού Μεγάρου.

Όπως σημείωναν οι ίδιοι στο HealthReport.gr: «Δεν έχει ενημερωθεί επίσημα ότι θα είναι υπηρεσιακός υπουργός Υγείας. Έχει ενημερωθεί μόνο μέσω τρίτων προσώπων. Δε διαψεύδει, δεν επιβεβαιώνει, αναμένει…» έλεγαν χαρακτηριστικά.
Ωστόσο η τοποθέτησή του Γιάννη Κυριόπουλου έστω για το μικρό διάστημα που απομένει μέχρι τη διενέργεια των εκλογών, θεωρείται σχεδόν βέβαιον από τους παράγοντες της κυβέρνησης.

Το χρονοδιάγραμμα των αλλαγών

Πάντως με βάση τις πολιτικές εξελίξεις, το αργότερο μέχρι την Πέμπτη θα έχουν προαναγγελθεί οι εκλογές, ενώ σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουν οι υπουργοί της κυβέρνησης Τσίπρα, την Παρασκευή θα πρέπει να παραιτηθούν και να δώσουν τη θέση τους στους νέους υπηρεσιακούς.

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής ωστόσο όπως έλεγαν πηγές του HealthReport.gr, αν εκλεγεί και πάλι κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι πιθανό να παραμείνει στη θέση του υπουργού Υγείας γιατί θεωρείται γνώστης του χώρου της Υγείας.

Πηγές από το επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα, σημείωναν στο HealthReport.gr ότι οΠ.Κουρουμπλής είναι θετικό ότι χειρίστηκε σωστά την κρίση με τα φάρμακα κατά τα capital control, φροντίζοντας για την επάρκεια στην αγορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου