Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Ξεμπλοκάρει το πρόβλημα των κλειστών κλινικών στο ΕΣΥ ο υπηρεσιακός υπ. Υγείας

Λύση δίνει το Υπουργείο Υγείας, σε συνεννόηση με την 6η Υ.ΠΕ., ώστε να μην κλείσει η Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Σπάρτης λόγω έλλειψης προσωπικού. Πιο συγκεκριμένα, από την περασμένη εβδομάδα και μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου, η Παθολογική Κλινική θα λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή με γιατρούς από τα Κέντρα Υγείας του νομού Λακωνίας και το Σαββατοκύριακο με παθολόγους του Νοσοκομείου Άργους.

Παράλληλα, το Υπουργείο Υγείας υποβάλλει αίτημα στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) με το οποίο ζητά να συνεχιστούν οι διαδικασίες τοποθέτησης επικουρικών ιατρών στα νοσοκομεία της χώρας και στα Κέντρα Υγείας (μεταξύ αυτών και του Νοσοκομείου Σπάρτης). Ως εναλλακτική λύση, συμπεριλαμβάνεται αίτημα εξαίρεσης από την αναστολή των προσλήψεων, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα πρόσληψης ιατρικού προσωπικού με καθεστώς εργασίας δελτίου απόδειξης παροχής υπηρεσιών (Ν4058/2012) για τις Παθολογικές Κλινικές των Νοσοκομείων Σπάρτης και Μολάων.

Λύσεις, και μάλιστα δραστικές, για το μείζον πρόβλημα των ελλείψεων προσωπικού στο ΕΣΥ έδωσε με το «καλημέρα» σας ο υπηρεσιακός υπουργός Υγείας.

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών και διακεκριμένος ογκολόγος, Θάνος Δημόπουλος, που ανέλαβε επικεφαλής της Αριστοτέλους με την υπηρεσιακή κυβέρνηση της Βασιλικής Θάνου, αντιμετώπισε άμεσα το πρόβλημα των ελλείψεων στο νοσοκομείο Σπάρτης, και δρομολόγησε παρεμφερείς λύσεις και για τις πλείστες άλλες περιπτώσεις των δημόσιων νοσοκομείων.

Συγκεκριμένα και σε ό,τι αφορά την Παθολογική κλινική του νοσοκομείου Σπάρτης που κινδύνευε με λουκέτο λόγω έλλειψης προσωπικού, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι μέχρι και τις 25 Σεπτεμβρίου, η Κλινική θα λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή με γιατρούς από τα Κέντρα Υγείας του νομού Λακωνίας και το Σαββατοκύριακο με παθολόγους του Νοσοκομείου Άργους.

Με διαδικασίες-εξπρές, που στοχεύουν μόνο στην εξυπηρέτηση των πολιτών μέσω του συστήματος δημόσιας υγείας, ο κ. Δημόπουλος ανακοίνωσε ότι το υπουργείο Υγείας έχει υποβάλλει αίτημα στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) με το οποίο ζητά να συνεχιστούν και κατά το διάστημα αυτό, μέχρι την ορκομωσία της νέας κυβέρνησης, οι διαδικασίες τοποθέτησης επικουρικών ιατρών στα νοσοκομεία της χώρας και στα Κέντρα Υγείας (μεταξύ αυτών και του Νοσοκομείου Σπάρτης).

Εναλλακτικά, δε, κι εφόσον δε γίνει δεκτό το αίτημα αυτό, το υπουργείο Υγείας βάζει και άλλη λύση στο τραπέζι προκειμένου να μην μείνουν κενές θέσεις ιατρών στα δημόσια νοσοκομεία.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «συμπεριλαμβάνεται αίτημα εξαίρεσης από την αναστολή των προσλήψεων, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα πρόσληψης ιατρικού προσωπικού με καθεστώς εργασίας δελτίου απόδειξης παροχής υπηρεσιών (Ν4058/2012) για τις Παθολογικές Κλινικές των Νοσοκομείων Σπάρτης και Μολάων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου