Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

ΠΑΣΙΔΙΚ: Ανακοίνωση για τα σημειώματα rebate/claw back

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Θέμα : Βεβαιώσεις ποσών claw back και rebate έτους 2014

Σχετικά με τα σημειώματα που αναρτήθηκαν πρόσφατα από τον ΕΟΠΥΥ στο πληροφοριακό σύστημα παρόχων (e-ΔΑΠΥ), επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε για τα ακόλουθα:

α) Τα σημειώματα αυτά είναι ατομικές διοικητικές πράξεις και συνεπώς ο Σύνδεσμός μας δεν μπορεί να εκπροσωπήσει τα μέλη του στην δικαστική τους προσβολή. Ο κάθε συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΥΥ πάροχος οφείλει να διεκδικήσει δικαστικά την ακύρωσή τους.

β) θεωρούμε ότι τα σημειώματα αυτά είναι αόριστα και ειδικά για την Αττική προδήλως λανθασμένα επί της ουσίας και συνεπώς υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να ακυρωθούν δικαστικά και για τυπικούς (πέραν των συνταγματικών) λόγους.

γ) Με τα σημειώματα αυτά η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ συνεχίζει την εφαρμογή των άδικων μέτρων παρά τις προτάσεις μας για θεσμοθέτηση νέου πλαισίου συνεργασίας.

Η θέση του Συλλόγου μας είναι ότι τα μέτρα αυτά δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά και συνεπώς προτείνουμε την δικαστική προσβολή τους ως ελάχιστο μέσο αντίδρασης. Τονίζουμε ότι η πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ σχετικά με το claw back στις φαρμακευτικές εταιρείες δεν απαντά στα βασικά επιχειρήματα που εμείς αναπτύξαμε κατά την εκδίκαση της δικής μας αιτήσεως ακυρώσεως και συνεπώς ευελπιστούμε στην δικαίωση μας. Όμως η προσφυγή κατά των σημειωμάτων claw back και rebate έτους 2014 είναι ανεξάρτητη από την υπόθεση που εκκρεμεί στο ΣτΕ. 

Επιστήνουμε την προσοχή σας στην προθεσμία για την άσκηση της προσφυγής (λόγω και των διακοπών του Αυγούστου), η οποία είναι 60 ημέρες από την γνωστοποίηση.

Σχετικά με την διαχείριση των θεμάτων αυτών από τους νομικούς συμβούλους του συνδέσμου μας μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες ακολουθώντας τον κατωτέρω σύνδεσμο:

Ενημέρωση KKLEGAL.

Ο Πρόεδρος                             Ο Γεν. Γραμματέας

Δρ. Γιώργος Βουγιούκας           Ιωάννης Καραμηνάς
Ιατρός Ακτινολόγος                  Βιοχημικός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου