Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

Eurogroup - Reuters: Ετοιμάζουν απάντηση με τα πρόσθετα μέτρα που ζητούν από Ελλάδα



Μετά από τρεις ώρες συνεδρίασης, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης έκαναν ένα μικρό διάλειμμα για δείπνο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το Eurogroup θα ολοκληρωθεί στις 23:00 και ότι θα πραγματοποιηθούν δύο συνεδριάσεις την επόμενη εβδομάδα.

Προσχέδιο κειμένου στο οποίο παραθέτουν τα πρόσθετα μέτρα που ζητούν να λάβει η Ελλάδα, φέρεται να ετοιμάζουν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης κι ενώ η συνεδρίαση έχει διακοπεί προσωρινά.

Σύμφωνα με πληροφορίες ρεπόρτερ της Guardian οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης, κατά την διάρκεια του διαλείμματος συντάσσουν κείμενο-απάντηση στις ελληνικές προτάσεις, σημειώνοντας ποιά είναι τα πρόσθετα μέτρα που απαιτούν από τη χώρα μας.

Όπως ανέφερε ανταποκριτής του BBC, ζητείται από την Ελλάδα να δώσει περισσότερα στον τομέα της οικονομίας και των μεταρρυθμίσεων στα εργασιακά. Επίσης, ζητούν να περάσουν σχετικά νομοσχέδια αυτή την εβδομάδα, προκειμένου να δείξουν πως είναι σοβαροί.

Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι ενδέχεται να μην φθάσουν σε λύση απόψε οι υπουργοί Οικονομικών και να πετάξουν το «μπαλάκι» στην αυριανή Σύνοδο Κορυφής της Eυρωζώνης.

«Τορπιλίζουν» το Eurogroup οι Φιλανδοί - Λένε «όχι» σε νέα δάνεια προς την Ελλάδα

Εν τω μεταξύ, βασιλικότερη του βασιλέως αποδεικνύεται η Φινλανδία: Τη σκληρή γραμμή του Βερολίνου συμμερίζεται και με το παραπάνω η χώρα που εμφανίζεται άτεγκτη στο ζήτημα του Grexit.

Όπως μεταδίδουν Φινλανδοί απεσταλμένοι από τις Βρυξέλλες, οι «αληθινοί Φινλανδοί» το εθνικιστικό κόμμα που βρίσκεται στη βουλή, απείλησε σήμερα ακόμη και με αποχώρηση, με κίνδυνο να οδηγηθεί η κυβέρνηση σε κατάρρευση, στην περίπτωση που υπαναχωρούσε στο ζήτημα της Ελλάδας.

Ο Φινλανδός υπουργός Οικονομικών, Αλεξάντερ Στουμπ βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, αφού οι οδηγίες - για ανυποχώρητη στάση - ήταν σαφείς.

Η φινλανδική δημόσια τηλεόραση μεταδίδει πως η Φινλανδία είναι έτοιμη να πει το μεγάλο ''όχι'' στην Αθήνα, ακόμη κι αν είναι η μόνη χώρα που θα κρατήσει αυτή τη στάση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου