Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Κουρουμπλής: Τροπολογίες για συμψηφισμούς και εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών

Κούρσα πληρωμών και συμψηφισμών, προκειμένου να τονωθεί η αγορά με ρευστότητα, έχει ξεκινήσει το υπουργείο Υγείας. Κατέθεσε δύο τροπολογίες, καταβάλλοντας παράλληλα ποσά σε μεγάλους Οργανισμούς.

ΙΑΤRONET
Δύο τροπολογίες, με τις οποίες επιχειρεί να δώσει «ανάσα» στην αγορά, κατέθεσε τα υπουργείο Υγείας.

Η πρώτη, αφορά την ληξιπρόθεσμες οφειλές των νοσοκομείων προς τους προμηθευτές, οι οποίες ανέρχονται στα 160 εκατομμύρια ευρώ.

Η δεύτερη, αφορά τον συμψηφισμό οφειλών νοσοκομείων με οφειλές προμηθευτών φαρμάκων προς το ελληνικό δημόσιο.

Σε μία σαφή πρόθεση να ενισχύσει με ρευστότητα την αγορά, ο κ. Κουρουμπλής ανέφερε ότι μέσα στον Ιούλιο θα καταβληθούν στις φαρμακευτικές επιχειρήσεις 45 εκατομμύρια ευρώ.

Κατέβαλε, επίσης, 11 εκατομμύρια στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ για κάλυψη δαπανών, ενώ κατέθεσε και 40 εκατομμύρια ευρώ στους λογαριασμούς των νοσοκομείων για πρόσληψη επικουρικού προσωπικού.

Με αποφάσεις του υπουργού Υγείας, εγκρίθηκε η χρηματοδότηση μεγάλων Οργανισμών, όπως του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) και του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων, προκειμένου να καταβληθεί έγκαιρα η μισθοδοσία των υπαλλήλων.

ΝΠΙΔ

Με σειρά αποφάσεων, το υπουργείο Υγείας επιχορηγεί με το ποσό των 4,22 εκατομμυρίων ευρώ 50 νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου, τα οποία λειτουργούν Μονάδες Ψυχικής Υγείας (ολόκληρη η απόφαση πιο κάτω).

Δ.Κ.

Επιπλέον Πληροφορίες

1 σχόλιο:

  1. Μάλλον μας δουλεύει ο υπουργός. Μας λέει ότι οι τράπεζες δουλεύουν μόνο για χατήρι του. Πως πιστώνονται αυτά τα λεφτά αφού τα ρευστά στη χώρα δεν φτάνουν ούτε για τις συντάξεις; Προφανώς είναι χαρτιά, που εκδίδονται χωρίς να έχουν κανένα αντίκρυσμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή